Интимно

Решения, за които не бива да притискате половинката си

Или той вас

04.02.2016г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: istock

Снимкa: istock

Да бъдеш в сериозна връзка означава, че голяма част от решенията ги взимате заедно с половинката. Но има въпроси, чиито решения са индивидуални и не бива партньорите да се притискат едни друг. Кога трябва да имате свободен избор? Вижте в следващите редове. 

Прием на противозачатъчни

Това е един от най-често срещаните проблеми в  двойките. За да задоволи напълно своя партньор, жената избира да не се ползват презервативи, но тъй като и двамата на този етап не желаят деца, тя  рискува здравето си, като приема противозачатъчни хапчета. Ако вие имате желание или здравословното ви състояние налага такъв прием, добре. Но никога не се оставяйте да бъдете заставени от половинката ви, защото приемът на тези медикаменти не е безобиден.

Децата 

Също често срещан проблем във връзките е това, че единият партньор притиска другия за деца. Това трябва да засяга и двама ви, което означава, че не може и не бива да има компромис по този въпрос. Важно вие или половинката ви, да се опитате да се разберете, да си дадете необходимото време, за това, така важно решение. 

Избор на кариера

Добър е този партньор, който може да се радва на успехите ви. В някои двойки единият партньор смята, че е редно да повлияе за избора на работа и кариерно развитие на другия. Не забравяйте, че всеки избира работата си според  страсти, интереси, заплащане, възможности за развитие и т.н. Ето защо всеки сам трябва да направи избор.  Ролята на партньора тук е да подкрепя и напътства любимия човек. 

Промени по себе си

Нов татус, естетитчна хирургия, пиърсинг и т.н. Всеки от нас е правил поне една малка промяна по тялото си. И избора дали да си я направим или не, е бил изцяло наш. Това трябва да се запази в една връзка.

Свързани статии

Свободата да избирате какво да правите с тялото си, но и да не задължавате половинката си прави нещо със своето тяло, което не желае. 

За какво да харчите парите си

Когато сключите брак или живеете на семейни начала, обикновено споделяте парите си с половинката ви. Въпреки това, винаги има една малка част от заплата, която спестявате или харчите за лични нужди. Важно е да си запазите това си право във връзката, но и да не ограничавате половинката си.

Снимки: istock

Коментирай
9 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Абсолютно! Преди време бях на маникюр и щях да падна как едно момиче въздишаше, че много искало лакирани в еди-си-какъв цвят нокти, но не можела да си го позволи "защото приятелят ми не ми позволява да се лакирам така!!!" Направо се изцъклих! Извинявай, ама ти малко самоуважение имаш ли? От къде на къде приятелят ти ще решава с какъв маникюр да си? Щом дори това не можеш да решиш сама, представям си каква връзка имаш. Той сигурно ти казва и кога да ходиш до тоалетната. Така, че мили момичета, обичайте си мъжете, но не стигайте до там, защото ако сами не се уважаваме как очакваме някой друг да ни уважава? С такова поведение най-много да се превърнеш в изтривалка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар