Интимно

Най-сигурните знаци, че се срещате с емоционален психопат

Ако си имате работа с подобен тип, веднага се измъкнете от неговите лапи преди да е станало твърде късно!

07.02.2016г. / 10 45ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Любовта е сляпа. Любовта слага розови очила. Любовта ни лъже, кара ни да оправдаваме, да търпим, да се самозалъгваме и да не виждаме проблема. 

Невинаги това е така, разбира се, още повече ако си попаднал на подходящия за теб човек. Но ако си попаднал на емоционален психопат, дали ще разпознаеш знаците веднага? Ето ги и тях:

Емоционалният психопат непрекъснато ви натяква вина

„Всичко е по твоя вина“, „Видя ли какво направи?“, „Защо всеки път трябва да правиш тези сцени?“, „Как може да не виждаш, че имаш проблем?“

Тези и още много други изречения ще чуете от устата на емоционален психопат. Той ще направи всичко възможно да ви накара да поемете всяка вина за неразбирателствата помежду ви. Не само това, но той ще ви обвинява както за вашите лични несгоди, така и за неговите. Дори най-вече за неговите, защото този тип хора са изключителни егоисти. 


Не само ви обвинява, но ви кара да вярвате, че вината наистина е ваша

Емоционалните психопати първоначално са истински очарователни. Те са обаятелни, отделят ви невероятно много внимание, ласкаят ви, чаровни и забавни са. Изглеждат сякаш са погълнати изцяло от вас. Интересуват се от всичко, свързано с вас, докато не паднете в капана.

Така с времето започват да насочват цялата си негативна енергия към вас. Непрекъснато натякват как вие сте виновни за случващото се. Само и единствено вашето поведение и думи са в основата на всичките ви проблеми заедно и по отделно.

Ако човек е по-слаб и нестабилен психически, наистина би се усъмнил в себе си. Много жени в подобно положение поемат цялата вина на плещите си без да си дават сметка, че са манипулирани.

Колкото по-скоро свалите розовите очила, толкова по-бързо ще се отървете от този емоционален вампир, въпреки че невинаги е лесно. Такива мъже правят всичко възможно да им простите, докато всичко не започне да се повтаря отново и отново.

Избухливи са, когато са на косъм да бъдат разкрити

Привидно емоционалните психопати са спокойни и хрисими личности, но когато стане така, че го хванете да прави нещо нередно – да ви отваря личната поща, например, или дори да ви изневерява, той ще избухне в луд скандал.

Това е много типична черта на емоционалните психопати. Те драсват клечката на кибрита толкова бързо, че са в състояние да ви накарат да забравите за какво сте им потърсили сметка. 

Свързани статии

Те се опитват да контролират начина, по който мислите

Тъй като емоционалните психопати се страхуват да не изгубят жертвата си, те всячески се опитват да контролират начина, по който мислите. Насочват, коригират, оспорват и моделират мнението ви дори за най-маловажните неща, за да са сигурни, че ще започнете да мислите като тях или в най-добрия случай – първо за тях.

По този начин те взимат пълно надмощие над вас и буквално ви притискат психически. Много често жертвите дълго време не осъзнават това.

Емоционалният психопат ви изолира

Много типична черта за емоционалните психопати е да изолират половинките си от техните близки и приятели. 

Емоционалният психопат е напълно наясно, че вие сте заслепени от любов, но хората около вас не са. Те биха могли да се опитат да ви отворят очите за много неща, да ви подскажат, че нещо не е наред. От това ги е страх най-много и затова правят всичко възможно да ограничат срещите ви с близките хора.

Ако си имате работа с подобен тип, веднага се измъкнете от неговите лапи преди да е станало твърде късно!

Снимки: iStock

Коментирай
4 rate up comment 2 rate down comment
Койчо ( преди 5 години )
Сред жените, емоционалната психопатия е доста по често сещана! Това е и причина доста от тях да си стоят сами с котки и кученца. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар