Интимно

Значението на цветята, подарявани за Свети Валентин

Какво иска да ви каже той с цветето, което ви подарява за деня на влюбените?

13.02.2016г. / 20 01ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Наближава Свети Валентин. Хиляди, дори милиони цветя ще бъдат подарени в този прекрасен ден на влюбените. Но какво означават те? Цветето, което любимият ви мъж ще избере за вас има определено значение и послание. Вижте какво е то!

Роза

Неслучайно розите са най-предпочитаните цветя за Свети Валентин. Те са най-популярни, защото червените рози символизират любов, вярност, красота и съвършенство. Розата е и сред най-скъпите цветя, с което много мъже искат да покажат, че няма цена, която да ги спре да ви подарят най-доброто и най-красивото, с което да изразят любовта си.

Алстромерия

Алстромериите или така наречените перуански лилии са красиви, нежни и дълготрайни цветя. Те означават приятелство, преданост и вярност. Алстромерията подсказва още за страстност, така че очаквайте изненади от любимия си тази нощ, ако той е избрал именно това прекрасно цвете за вас!

Слънчогледи

Слънчогледът е символ на топлотата, лоялността, щастието и семейното огнище. Ако приятелят ви ви подари слънчогледи за Свети Валентин, това може да означава, че има сериозни намерения към вас за в бъдеще.

Орхидеи

Едно от най-красивите цветя измежду всички е орхидеята. Със своята нежност и ефирност тя символизира любов, красота, лукс и сила. Орхидеята е екзотичен начин от страна на партньора ви да ви съблазни. Според някои любителки на орхидеите, една орхидея е достатъчна да накара цял букет рози да бледнеят пред нейната красота!

Лилиум

 

Лилиумите са невероятни и прелестни. Тяхното ухание изпълва цялото помещение, в което са поставени. Тяхната символика подсказва за красота, класа и стил. Мъж, който подарява лилиуми, би следвало да познава добре своята половинка.

Ириси

 

Ирисите излъчват царственост и аристократизъм. Те означават още надежда, вяра и желание за опознаване.

Гербери

Герберите са слънчеви и весели като маргаритките. Тяхното значение е красота, невинност и чистота. Ако мъжът, с когото сте в момента ви подари гербери, вероятно означава, че той истински и чистосърдечно ви обича.

Гардении

Свързани статии

Гардениите са също изключително ароматни. Те означават радост, чистота, предана и старомодна любов. Ако мъжът ви е избрал гардении за вас, то най-вероятно той е класически джентълмен, който си пада по традициите и ухажването в любовта.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )
И белити съ от мен... и червените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
ne samo tova ( преди 8 години )
В този ден винаги сечувствам зле, защото никога не съм го празнувал. Той не е и български, а също тълкуванието му е със съмнителни стойности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
do 2 ( преди 8 години )
Не е,защото животът е напрегнат. Просто не те е обичал. Аз точно това си помислих, преди да ти прочета коментара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 4 rate down comment
Juthi khan ( преди 8 години )