Интимно

Знаци, че е време да спрете с онлайн запознанствата

Или поне да си дадете малко почивка

11.03.2016г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Срещите по интернет са начин да намерите своята половинка. Много хора по някаква причина не намират любовта в живия живот. Затова се обръщат към онлайн запознанствата, които са добра алтернатива.

Понякога обаче и тази опция се оказва изтощителна. Идва момент, в който трябва да се спрете за малко и да си дадете почивка. Кои са знаците, че този момент е настъпил?

Чувствате се разочаровани, ако дълго време никой не откликва на поканите ви

Нормално е да се почувствате така, след като дълго време никой не отвръща на поканите ви за запознанство, никой не ви търси или ако вече сте установили връзка с някого – той не отвръща на съобщенията ви.

Не трябва да се отчайвате. В интернет много хора се правят на остроумни в началото, за да привлекат внимание върху себе си. Виртуалното пространство е място, където всеки може да се представя за някой друг, да се държи като друг. Ето защо онлайн запознанствата може да не са най-добрият начин да откриете любовта, макар че никак не е невъзможно.

Просто трябва да си дадете почивка и да не притискате прекалено късмета си.

Онлайн запознанствата са просто още една точка от списъка ви със задачи

Някои хора си изготвят списък със задачи, които трябва да изпълнят в определен срок. Ако едно от предизвикателствата във вашия списък за тази година е да си намерите брачен партньор, вероятно сте го написали на хартия или в съзнанието си.

Но това е доста красноречив знак, че го правите само заради идеята фикс. Това ще ви напрегне, ако резултат не бъде постигнат. Рискувате да изпаднете в депресия заради това. Ето защо е добре да спрете за известно време с онлайн запознанствата. Може пък късметът да ви се усмихне през това време.

Дори в интернет хората смятат, че всички добри мъже са заети

Това изключително много ви изнервя. Подсъзнателно и вие си го мислите, а това ви потиска още повече. Колкото и да говорят хората, това не е вярно и невинаги добрите партии са заети. Има толкова много причини свестните мъже да не са обвързани и невинаги тези причини имат общо с отношението им към жените.

Вечерният ви график е прекалено зает

Обичате да излизате с приятели или пък работите до късно, а нямате половинка, при която да се приберете. Проблем, който много жени имат. Но какво правите по въпроса – правите си профил в мрежа за запознанства.

Сериозно ли мислите, че само така ще намерите някого? Ако просто си пишете с разни мъже в интернет, това няма да ви донесе истинска връзка. Трябва и да се срещате с тях. А как да стане това, ако вечерите ви са заети?

Преди всяка среща мислите как да се чупите по-бързо, защото предпочитате да си лежите след работа пред телевизора

Вярно е, че с времето и възрастта хората добиват навици, които трудно пренебрегват заради някой друг. Колкото по-дълго сте без половинка, толкова по-вкоренени стават тези навици. И когато ритъмът ви бъде нарушен, вие мислите единствено за това как да си върнете комфорта.

Това не е добра стратегия за намиране на партньор.

Влизате в коловоз на срещите

Срещите, които са организирани по интернет, ужасно си приличат в много случаи. В един момент улавяте себе си как започвате да отговаряте механично, защото знаете какъв въпрос ще последва. Знаете предварително „сценария“ на тези срещи и това ви отегчава, защото тръпка липсва.

Дайте си малко почивка от онлайн запознанствата, за да разведрите съзнанието си.

Избягвате да отваряте личните съобщения, защото се чувствате изтощени

Това е още една сериозна причина да намалите оборотите и да поставите онлайн запознанствата на заден план за известно време. Така ще си вземете глътка въздух и ще сте по-продуктивни занапред в установяването на контакти и връзки.

Когато човек прави нещо насила, резултатът никога не е добър.

Снимки: iStock

Коментирай