Интимно

Защо трябва да се омъжите за най-добрия ви приятел?

Може да му се доверите

15.03.2016г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте в неговата компания се чувствате страхотно, той е част от вашите настоящи и бъдещи планове, знае всички ваши недостатъци и вие неговите, може да ви накара да се смеете със сълзи, познавате семейството му и сте винаги добре приети в дома му.

Няма съмнение, че това е най-добрият ви приятел. Такъв човек, какъвто в някои дългогодишни бракове се е оказал точната половинка. Защо и дали трябва да се ожените за вашия? Вижте няколко добри причини да го направите.

Обичате го!

Любовта е важен фактор, когато става дума за брак. Със сигурност изпитвате някакви чувства към вашия най-добър приятел. Понякога се случва така че осъзнавате, че сте в влюбени в него. Осъзнаването на силните чувства и любовта сякаш са били скрити и в даден момент излизат наяве. Ако това се случи и при вас, важно е да уловите момента.

Може да му се доверите

Едно от най-важните неща в една връзка е именно доверието между партньорите. Най-добрите приятели са тези, на които обикновено може да доверим своите добри и лоши моменти, терзания, успехи.

Ако вашият най-добър приятел е този човек, на когото бихте доверили живота си, няма съмнение, че трябва да се омъжите за него.

Чувствате се физически привлечена към него

В много от случаите най-добрите приятели се намират за привлекателни един друг, но сякаш приятелството е като бариера, която пречи физически да осъществите намеренията си. Ако и вие се усещате един към друг сексуално привлечени, дали това не е знак, че вашето приятелство може да се превърне в един стабилен брак?

Целите в живота ви са сходни

Обикновено хората сключват брак с тези, с които имат общи цели, желания, виждания за живота. Има ли разминавания в плановете за живот, връзката не би била пълноценна и дълготрайна. Но ако вие и вашият най-добър приятел винаги сте гледали в една посока и след толкова години продължавате да го правите, това е добър знак за бъдещите ви взаимоотношения.

Може да спорите

Добрият спор е част от добрата комуникация. Когато спорите с най-добрия си приятел, спазвате ли добрия тон, може ли да изкажете напълно мнението си, без да се страхувате, че той няма да го приеме и че ще се отдръпне от вас? И най-важното е как приключвате спора?

Ако той уважава вашето мнение, не ви наранява в комуникацията и приключвате спора положително, няма съмнение, че трябва да се ожените за него. В много връзки жените не изказват своята позиция от страх, че могат да бъдат отхвърлени. Ако този страх липсва във вашите взаимоотношения, замислете се.

Свързани статии

Имате сходни виждания за възпитанието на децата

Ако вие и най-добрият ви приятел имате сходни позиции по отношение на това как трябва да се възпитават децата и най-вече и двамата искате да имате поколение, помислете дали това не е подходящият партньор за вас.

Може да бъдете себе си

В любовта човек трябва да бъде себе си пред партньора, с когото споделя живота си. Да се чувства комфортно, да може да изрази емоциите си без притеснения.

Така се чувстваме в компанията на най-добрите си приятели. Ако и вие се чувствате по този начин, няма съмнение, че трябва да се омъжите за него.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Без име ( преди 8 години )
Това малко на извращение прилича. То само да преспиш с приятел си е извращение. Не можах да го схвана, някой да ми каже всъщност когато интимничиш с приятел, това приятелство ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
BB ( преди 8 години )
2 rate up comment 4 rate down comment
ББ ( преди 8 години )