Интимно

Секс в гореща вана или джакузи – защо да кажете „не“?

Опасностите, които сексът в гореща вана крие

26.03.2016г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Джакузи, гореща вана, партньор за компания. Как да не се възбудиш от тази обстановка! Сексът в горещата вана или джакузито може и да е съблазнително преживяване за много търсачи на нестандартни усещания, но той носи много рискове за здравето.

Защо трябва да помислите отново, ако смятате да правите секс в горещата вана?

Гнойни инфекции на пикочните пътища

Във водата се съдържат много различни химически вещества. Когато тя е гореща техните свойства се засилват и вредните им влияния нападат организма. Хлорът се добавя към водата във водопровода, за да убива болестотворните бактерии. Заедно с тях обаче убива и бактериите на вагиналната флора.

Тъй като органите на половата и пикочната система са в изключителна близост, и двете системи могат да пострадат от различни инфекции.

Полово предавани болести

Ако правите секс във ваната или джакузито трябва да имате предвид, че там вероятността да се заразите с полово предавана болест е по-голяма. Водата улеснява придвижването на микроорганизмите. Така независимо дали партньорът ви е с презерватив, вие не сте предпазени.

Нежелана бременност

И като споменахме презерватив във ваната трябва да добавим, че рискът от нежелана бременност също нараства. Носенето на кондом под вода обезсмисля неговата функция, тъй като водата го прави лесен за изхлузване и размива маслата, с които е обработен.

Обриви

Сексът под вода в комбинация с химикалите във водата и химикалите за вана, които вие сте добавили, прави кожата и лигавиците на гениталиите, особено женските, по-нежна и податлива на раздразнения.

Често след секс във ваната се появяват зачервявания, обриви, подувания, подобни на мехурчета, които изчезват в рамките на няколко дни.

Общ дискомфорт

Водата размива естествените вагинални секрети като едновременно с това не прави половия акт по-приятен. Могат да се появят болки, дразнене, усещане за сухота при половия акт.

Така че, следващият път, когато горещата вана или джакузито ви се сторят примамливо място за секс, помислете отново!

Снимки: istock

Коментирай