Интимно

Правете това преди лягане и ще спасите връзката си!

Малки техники за увеличаване на близостта във връзката

16.04.2016г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дълготрайните връзки са чудесно нещо. Много двойки се стремят към успешен и пълноценен съвместен живот. Това е желание на всеки човек, който иска нормален интимен живот.

Дългите връзки обаче често се изчерпват и пръв от всички страда сексът. За да запазите връзката си, трябва да направите всичко възможно да възстановите интимността помежду си. Невинаги в центъра на интимността е сексът. Има много други неща, с които можете да поддържате близостта.

Правете всички тези неща преди лягане и неминуемо ще подобрите близостта и интимността във връзката!

Лягайте си по едно и също време

Може би не веднага, но с времето лягането в различно време ще ви отдалечи един от друг. Работните ангажименти, задачите през деня, собственият циркаден ритъм – всичко това понякога пречи на двойките да заспиват по едно и също време.

Но това наистина има значение, защото сплотява, разнежва, предразполага към близост.

Дръжте всякаква електроника далеч от вас

Когато си лягате изключете телефоните, таблетите, лаптопите. Отдайте се един на друг. Нека вниманието към вас самите бъде подсилено, а не опосредствано от редица странични занимания.

Пуснете нощните разговори в действие

Незнайно защо тъмнината и уютът на нощта винаги предразполагат към интимни разговори. Възползвайте се от този факт и споделяйте всичко, което имате да казвате преди лягане. Тогава и партньорът ви ще е по-склонен да ви изслуша, да ви разбере, а и самият той да сподели.

Разговорите преди лягане предразполагат и към интимност. Не е задължително да говорите само на сериозни теми. Можете да използвате времето за ласки, шеги, игри и други прелюдии към секса, които ще подплатят връзката ви.

Закачайте се преди да влезете в спалнята

Гъделичкане, пощипване, шеги и други иначе детски игри могат да помогнат и на възрастните в заздравяването на отношенията. Всичко, което минава под шапката на играта и шегите въздейства положително на връзката. Моментите, в които сте се смели най-много превръщат секса в още по-приятно и незабравимо изживяване.

Опитайте нови начини на докосване

Дългите връзки позволяват на партньорите да се опознаят до краен предел, което води и до скука в леглото в известна степен. Знаете как и къде точно ще ви докосне партньорът ви, а и той очаква определени жестове от вас.

За да разчупите този модел, опитайте различни начини за докосване всеки път, когато си лягате. Така ще поддържате интереса, интимността и очакването. Винаги ще ви е интересно, сякаш сте заедно за пръв път.

Целувайте се за лека нощ

Целувките за лека нощ трябва да се дават абсолютно всяка вечер, без изключение. Иначе близостта ви ще пострада. Лягайте си доволни, че сте заедно. Засвидетелствайте си го като си дарявате нежна целувка за лека нощ. Повярвайте, има огромно значение!

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време