Интимно

Как да си останете приятели с бившия?

В името на децата

01.05.2016г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разводът е най-труден, когато двойката има деца. Подялбата на любовта, вниманието и времето на децата е най-честият повод за скандали и неразбирателства.

Въпреки това можете да положите усилия, за да запазите добрия тон дори след развода, а защо не и да запазите приятелството помежду си!

Как можете да останете приятели с бившия в името на децата?

Осъзнайте, че все още имате връзка

Колкото и да е бил болезнен разводът, колкото и да не ви се иска в определени моменти да виждате бившия си, трябва да осъзнаете, че все още имате връзка, която ще ви свързва завинаги.

За да бъдете в приятелски отношения на всякакви семейни поводи – сватби, годишнини, рождени дни и раждания на внуците ви в бъдеще, постарайте се да осъзнаете важността на връзката си и се опитайте да я запазите в допустими приятелски граници.

Оставете нещата понякога просто да се случват

След месеци и години караници, довели до развод, вероятно ще ви е трудно да си представите, че все още може да ви се случи да търпите забележките и подмятанията на бившия си, но и такива неща се случват.

Приемете го и не бързайте да му отвръщате. Можете да овладеете ситуациите със споразумения и спокойствие. Само продуктивните разговори ще ви помогнат с времето да приемете срещите си с бившия по повод децата.

Уважавайте взаимно различните си разбирания за възпитанието

Хората имат различни възгледи относно родителството и начините за възпитание. Понякога именно тези различия стават и повод за несъвместимост в семейството и довеждат до развод. Ако искате да запазите добрия тон помежду си, трябва да се опитате да влезете в кожата на другия и да разберете мотивите му за методите на възпитание. Във всеки метод има положителни и отрицателни страни, затова всичко може да бъде изгладено с комуникация.

Добри отношения в името на децата

Някои родители правят грешката да запазят брака си в името на децата си. Понякога раздялата и разводът са много по-добри решения от това. Важно е обаче след тях да продължите единността си в името на децата. Само така те няма да почувстват раздялата ви чак толкова зле.

Когато разведените им родители са в добри приятелски отношения и липсват караници и нападки, които детето да чува при всяка среща, нещата се понасят доста по-добре.

Снимки: iStock

Коментирай