Интимно

Самотните родители и срещите – кои са правилните подходи?

Важни съвети за самотни родители

09.06.2016г. / 16 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Самотните родители също имат нужда от любов. Обичта на децата им е важна, но е съвсем различно отново да имаш някого до себе си. Но срещите са трудни, когато налице са деца и то от предишна провалена връзка.

Често самотните родители се затварят в себе си, изключват напълно личния си живот и се отдават на децата си и осигуряването на прехрана за тях. Така животът си минава, а с навъртането на годините все по-осезаемо човек усеща нуждата от партньор до себе си.

За да успеете да откриете отново човека за вас, трябва да знаете някои неща. Щом сте наясно с тях ще ви е по-лесно да откриете отново своята половинка!

Приемете, че срещите няма да са лесни

За самотните родители най-трудно е приемането на ситуацията. За един родител е трудно да разбере напълно какво се случва в съзнанието на детето, как то приема ситуацията и как би реагирало.

Затова се подгответе, че няма да е никак лесно след като срещнете някого, да го приобщите към вече създаденото си семейство. Невинаги децата реагират негативно. Много зависи и от подхода на партньора ви, от вашия и от вниманието, което се отделя на детето в ситуацията.

Търсете зрял партньор

Важно е да се научите да разграничавате зрелите партньори от онези, търсещи временно забавление. Не представяйте всичките си гаджета на детето си, защото това е по-вредно от всичко.

От голямо значение е да представите пред детето човек, за когото вече сте сигурни, че е зрял и със сериозен подход към вас. Човек, който знае, че имате дете и няма нищо против – даже иска да участва в отглеждането му съвместно с вас.

Потърсете и онлайн

Спрете да се притеснявате от срещите в мрежата. Вече живеем в 21 век, когато всичко е възможно. Светът на технологиите помага да прескочим времевата и пространствената граница помежду си и да се свържем с някого според интересите си.

Свързани статии

Няма нищо лошо да се обърнете към сайтовете за запознанства, ако късметът не ви се усмихва в ежедневието. Понякога няма време за срещи, особено ако работите и отглеждате сами детето си.

Какво да правите, ако детето не одобрява връзката ви?

Според специалистите, колкото и детето ви да отхвърля новия ви партньор, ако вие двамата се разбирате добре, има надежда и детето да приеме положението. Необходими са разговори, споразумения, обещания, добри примери и много търпение, за да успеете да убедите мъничето си, че това е добре за всички ви.

От голямо значение е усилия да се полагат както от вас, така и от партньора ви.

Снимки: iStock

Коментирай