Интимно

От какво имат нужда връзките от разстояние?

Нещата, за които трябва да помислите

10.08.2016г. / 17 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките от разстояние са трудни. Не всяка двойка може да издържи на това напрежение. Но ако наистина се обичате си струва, защото любовта е по-важна от разстоянията.

Рискованото е, че когато любимият е далече от очите, може да се отдалечи и от сърцето, както се казва в една стара поговорка. Ето защо трябва да се полагат много усилия. Но и трябва да знаете някои неща, които има вероятност да ви сполетят, когато поддържате връзка от разстояние.

Независимо дали сте разделени от обстоятелствата, работата, образованието, командировките или по финансови причини, трябва да сте наясно с това какво ви очаква.

Физическото разстояние може да доведе и до емоционално отдалечаване

Поговорката, спомената по-горе, може да бъде припомнена още веднъж. Защото тя е напълно вярна. Ако не се стараете и не полагате усилия, за да поддържате връзката си от разстояние, има сериозна опасност отношенията ви да охладнеят.

Намирайте време за виртуални срещи. Говорете по телефона. Пишете си любовни съобщения. Не се чувайте само по някакъв повод или за да уточните и уредите нещо. Засвидетелствайте любовта си при всеки удобен момент.

Връзките от разстояния имат и своите ползи

Множество изследвания са установили, че колкото по-далече е партньорът ви и колкото по-рядко го виждате, толкова по-склонни сте да го идеализирате и да виждате положителните му черти.

Това е напълно нормално. Когато се чувате или си пишете си говорите само хубави неща. Лошото остава на заден план. Не го чувствате така, както се усеща ежедневното натрупване на негативни преживявания.

Внимавайте с натрапчивите мисли

Лошото на далечните връзки е, че могат да се появят натрапчиви мисли. По този начин можете да започнете да подозирате партньора си в изневяра без реално да е престъпил любовните закони.

Ако нямате истинска причина да смятате така, спрете с натрапването на съмненията си. Така най-много да го подтикнете наистина да се пъхне в чуждо легло за отмъщение и разтоварване на напрежението.

Свързани статии

Говорете за сериозните неща

Това, че връзката ви е от разстояние не означава, че когато се чувате трябва да си говорите само мили думи. Задължително е да обсъждате и сериозни теми, да правите споразумения помежду си, да дискутирате належащи проблеми.

Нима не бихте го правили, ако бяхте близо един до друг? Всяка двойка трябва да мисли за важните неща и да ги обсъжда. В противен случай връзката ви няма да търпи развитие.

Опознайте приоритетите си

За да не си губите времето е важно да си уточните взаимните приоритети. Какво е важно за единия и за другия, как виждате връзката си в момента и след време, какво очаквате от отношенията си.

Ако не говорите за тези важни неща, рискувате да изгубите излишно време в очакване на развитие на тази връзка, което така и няма да се състои.

Снимки: iStock

Коментирай