Интимно

Бившият ви излиза с най-добрата ви приятелка – как да го преодолеете?

Неприятна любовна ситуация

12.08.2016г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта често се случват раздели. Разминаването се случва някъде по пътя, а понякога дори не знаете защо. Едно от най-лошите неща, които могат да ви се случат след раздялата е бившият ви да започне да се среща с най-добрата ви приятелка.

Обземат ви гняв, ярост и отвращение. Вие сте ѝ споделяли всичко, а сега тя заема вашето място. Как да понесете всичко това?

Преди всичко осмислете ситуацията

Невинаги нещата са едни и същи. Ако връзката ви е била дълготрайна е по-болезнено. Но ако е била мимолетна, не бива да се трогвате особено, ако бившият ви се мотае наоколо с най-добрата ви приятелка след раздялата с вас.

Важно е да осмислите ситуацията, защото не е задължително приятелката ви да е виновна. Понякога просто така се случва. Чувствата на хората се променят, а и трудно могат да се контролират.

Поговорете с най-добрата си приятелка и разберете нейните причини. Не бързайте да приемате ситуацията като коварство и нож в гърба.

Поговорете и с бившия

Независимо дали сте се разделили културно или след поредица от бурни скандали, поговорете с бившия си относно сегашния му статус на гадже на най-добрата ви приятелка.

Изяснете всичко, което ви притеснява – защо е предпочел точно нея, какво очаква от развитието на връзката им и как ще планирате срещите си, така че да не разваляте приятелството си с най-добрата ви дружка.

Ако сте преценили, че не си заслужава да губите най-добрата си приятелка заради бивше гадже (което си е факт!), наистина трябва да поговорите за това с него.

Щадете чувствата си

В крайна сметка вие сте най-важни в цялата тази абсурдна ситуация. Не позволявайте болката и гневът да ви завладеят. Кажете си, че вие сте ценни и трябва да съхраните любовта си за следващата изненада, която ви е подготвил животът. Просто продължете напред. Не хабете нерви за нещо, което вече така или иначе се е случило.

Свързани статии

Забравете миналото

Толкова е лесно, колкото и звучи. Дори да се затруднявате да спрете да мислите за миналото и настоящето, важно е да се помъчите да го направите. Вглъбяването в миналото няма да направи ситуацията по-лесна.

Помислете за това какви любови ви очакват в бъдеще. Повтаряйте си колко много заслужавате. Фокусирайте цялата си позитивна енергия в това да очаквате с нетърпение новата любов, която ще бъде по-силна и истинска от всякога.

Рано или късно вселената ще отговори на вашите искрени желания. Тогава ще се чудите как сте могли да се ядосвате за нещо толкова маловажно. В крайна сметка хората идват и си отиват от живота ни в различните моменти. Не съжалявайте за нищо!

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Няма проблем. Аз на никого никога не говоря за лични неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време