Интимно

Как да си го върнете, ако усещате, че ви се изплъзва?

Ето какво трябва да осъзнаете

17.08.2016г. / 17 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките между хората не са безкрайни. Ако няма какво да подклажда отношенията, те все някога се похабяват, изтъркват, износват и скъсват. Досущ като стара дреха.

Най-лошо е, когато единият партньор смята, че връзката е изчерпана, а другият не. Невинаги това се дължи на проблеми във връзката. Понякога единият просто се лута и е на крачка от залитане в друга посока.

Ако сте усетили подобно залитане у вашия партньор вероятно все още има шанс да го придърпате отново към себе си. Как?

Заздравете наново връзката помежду ви

Ключът към успешното запазване на връзката е заздравяването ѝ. Положете усилия да се свържете отново с партньора си. Правете неща заедно, забавлявайте се, разговаряйте, обръщайте му достатъчно внимание.

Съзнателно търсете контакт с него. Бъдете във ведро настроение. Ако си говорите, само когато имате да се скарате за нещо или да си правите забележки, нещата ще потънат още повече.

Обичайте партньора си, дори когато той все още не ви отвръща

Звучи трудно, дори обидно, но трябва да опитате. Ако все още искате да възстановите връзката помежду си е препоръчително да се постараете да давате от любовта си и да се надявате, че скоро и той ще ви отвърне със същото.

Положителните емоции винаги имат по-голяма тежест от негативните. Те влизат под кожата на другия много по-лесно. Отблъскването с негативна енергия става много по-лесно, затова я избягвайте, ако наистина искате да си го върнете обратно.

Снимка: istock

Инвестирайте всичките си усилия във връзката

Ако досега сте давали 50% от усилията си във връзката, сега е време да вложите 100%. Решили сте да направите всичко възможно да запазите човека до себе си – значи е време за крайни мерки.

Мислете за връзката като за работен ангажимент. Подобно на работата, спазването на сроковете и гоненето на крайните резултати, връзката се нуждае от повишаване на амбициите в тази посока.

Подхранвайте връзката си

Както всички човешки взаимоотношения се нуждаят от време, внимание и подхранване, така и интимната връзка има своите нужди.

Не оставяйте нещата да вървят по течението, защото така може просто да изтекат и да се влеят в нещо коренно различно. Положете усилия и насочете енергията си в подхранване и подклаждане на искрицата, която ви е останала.

Свързани статии

Мотивираните хора са щастливите хора. Онези, които имат хъс да продължават напред и да се борят за щастието си печелят.

Бъдете тук и сега

Присъствайте тялом и духом във връзката си. Ако сте там просто с тялото си, това няма да се отрази добре на отношенията ви, особено ако сте усетили, че нещата вървят към отдалечаване.

Бъдете в час с всичко, което се случва с партньора ви. Давайте му внимание и разбиране. Изказвайте мислите си. Искайте неговите. Молете го за съвет. Давайте и своя. Просто бъдете едно цяло. Животът в симбиоза е по-пълноценен и щастлив.

Коментирай