Интимно

Мъжете се чудят: Защо жените не правят първата крачка?

Ами ето защо, господа!

29.08.2016г. / 11 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме мъжете да правят първите крачки. Не във всички случаи, но най-вече що се отнася до секса. Понякога и жените се осмеляват да покажат женската си дързост. Пък и сигналите, които изпращаме провокират мъжете да направят същинската първа крачка, но реално ние сме нейните инициатори. 

Но повечето жени не се осмеляват да го направят. Женската природа ни кара да действаме по различен начин. Нас не ни води тестостеронът, а чувствата. 

Ако някои мъже продължават да се чудят защо жените не правят първата крачка към секса, ето и най-честите причини:

Жените имат нужда от повече интимност

Женското сърце има нужда от повече обгрижване, докато отвори вратите си широко и допусне мъжа и във физическия си свят. Ние жените трябва първо да се почувстваме омагьосани и приласкани, а чак след това бихме позволили да паднем в прегръдката на физическата близост.



Просто така сме устроени. Желанието за секс идва чак когато вече сме сигурни, че изпитваме нещо към мъжа до себе си. Завладени сме, обожавани сме, ухажвани сме. Интимността отнема време. 

А в това има толкова много чар!

Жените обожават любовната игра

Любовната игра в ухажването е най-възбуждаща за жените, повече дори от тази непосредствено преди секс. Мисълта, че си преследвана и харесвана, че някой прави всичко възможно да те завладее, е ласкателна. 

Интригуващи разговори, интересни места за срещи, общи теми – всичко това е нужно на една жена преди да пристъпи една крачка по-близо до сексуалната интимност. 

Жените не обичат да се чувстват преследвани непрекъснато в онзи смисъл

Сексуалното преследване и стремежът за бързо вкарване в леглото отблъсква много жени. Преследването с цел умерено ухажване, свалки, срещи, приятно прекарано време, е предразполагащо. Но в определен момент хищническото преследване от страна на мъжете, което е с цел вкарване в леглото се натрапва на дамите. Ето защо не правим първата крачка. 

Свързани статии

Жените понякога просто не знаят как да го изразят

Инициирането на секса е всъщност отговорност и на двата пола. Единият дава сигналите, другият ги отчита и действа. В повечето случаи става така, стига „радарът“ ви за изпращане и приемане на сигнали да работи добре. 

Но понякога жените просто не знаят как да изпратят сигналите. Притесняват се да го изразят устно. Инициативността не е стихията им. Така мъжът остава с впечатлението, че не е желан. 

Изводът е, че комуникацията не трябва да спира да действа, още от самото начало на една връзка. Тя е верен помощник, който би ви улеснил в много ходове. 

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Бунтар ( преди 7 години )
Някой неща са верни, но като цяло повечето навяват на мисълта, че жените за разлика от мъжете не са толкова еманципирани към обществото в което те принадлежат, затова и не правят точно тази съответна крачка.Иначе какво лошо има в това да ти се иска да разпуснеш със секс.Все едно да ти се иска шоколад обаче да се ограничаваш защото не знаеш дали искаш бял/кафяв, с мляко или натурален и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 7 rate down comment
Ааа ( преди 7 години )
Причината е ясна - после казват "ето аз ти пуснах, сега ти какво ще направиш/купиш за мен?"Някои може и да не го осъзнават, но то си им е заложено постоянно да се стремят да изстискат някаква полза от мъжа. И за целта ползват най-достъпното им оръжие.Някоя като ми стои като дърво без никакво желание като почваме нещата, директно я отсвирвам, то е ясно, че натам отиват нещата. Да видиш как гледат като *** после, че не им е минал номера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 6 rate down comment
KLASIKA ( преди 7 години )
Пълни глупости!! и За това са виновни мъжете!!! Трябва им само 6 месеца без да ги ухажваме,без да инициираме секс,да говорим само за машинно масло и валците надоменния цех и са загинали!!!На всеки мъж на вратата ще има по 50 жени!Никакви пари,свалки,ухажване и прочие!!Ако трябва няма и да се развъждаме !!!Фройд е казал,че жените трябвада сиплащат,но вие мъже сте комплексари и *** и ухажвате жените,простаци перке???Не можете ли да издържите само 6 месеца?Пълно пренебрежение и открито заявление,че ако не искат няма да се развъждаме и жените са фалирали в глупостите си!!!Но мъжете явно са много ***....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 7 rate down comment
циник ( преди 7 години )
Хайде сега, кажете си , че става дума за пари...Когато мъжете направят предложение се изстискват повечко ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар