Интимно

Знаци, че партньорът ви е егоист

И че е време за сериозен разговор

23.09.2016г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и да ни се иска, в една връзка невинаги партньорите се разбират напълно. Част от това неразбирателство е различието в темперамента и характера на единия партньор. Егоизмът е нещото, което се оказва най-пагубно за връзката.

Когато единият партньор е егоист и все дърпа нещата към себе си, прогнозите не са добри. Трудно е и да се постигне някакъв резултат, ако егоистът не признае поведението си и не реши, че иска да се промени.

Кои са признаците, че партньорът ви е егоист?

Показателно е семейството му

Преди да се вгледате в неговите лични качества на характера, обърнете се към семейството му. Ако в семейната история има разводи и раздели, вероятно партньорът ви е възприел част от този модел. Не е задължително, разбира се, но имайте едно наум, ако най-близките му хора са имали подобно преживяване в семейството, най-вече родителите му/ѝ.

Мързелът

Мързелът в много отношения е показателен за това дали човек е егоистично настроен или не. Мързелът е вид техника за самосъхранение. Няма значение дали става дума за мързел при поемане на домашни задължения, мързел при търсене на работа, мързел в леглото или в каквато и да е друга част от съвместния живот – той говори за егоизъм.

„На мен ми е по-добре да си гледам себе си, пък другият да се оправя както ще!“ Звучи грубо, но нагласата на егоистите е общо взето подобна. Ако не проявят никаква инициатива да участват в каквато и да е съвместна дейност, определено е поради егоизъм.

Не зачита независимостта ви

Егоистите смятат, че светът трябва да се върти около тях. Те мислят, че партньорите им трябва да се съобразяват с техните щения, без да осъзнават нуждата от независимост на другия човек.

Свързани статии

Всеки човек е индивидуална личност, която има нужда от време и пространство за себе си. Егоистите пречат на партньорите си да се изявяват по подобен начин.

Никога не се извиняват

Извинението е показател за уважение, респект, зачитане на чувствата и любов. Когато партньорът ви нарочно не се извинява, това е чисто и просто егоизъм. Някои хора просто не знаят как да се извинят, но правят всичко възможно да си проличи, че съжаляват.

Докато егоистите подхождат надменно и демонстративно не поднасят извинения, дори когато за миг допуснат, че не са били прави.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 5 rate down comment
... ( преди 7 години )
vinagi sum 4akala 4ovekut da se seti sam , ili sum kazvala kakvo me pritesniava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар