Интимно

Уроци, които научаваме от предишни връзки

Не може и не бива да променяме партньора

20.12.2016г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След края на всяка връзка имаме период на адаптация, в който правим равносметка на отминалото време. Добри и лоши спомени. Не след дълго започваме нова връзка, в която често повтаряме стари грешки. Любовта винаги ни дава уроци. Какво научаваме от предишните си връзки?

Комуникацията

Най-честият урок, който би трябвало да научим от предишната връзка е начинът на комуникация с бившия партньор. Вземете лист хартия и напишете това, което ви е липсвало като общуване, какво вие дадохте от себе си за добра комуникация. След като видите минусите непременно ги вземете под внимание и се опитайте в следващата ви връзка да имате добра комуникация с любимия човек.

Не може и не бива да променяме партньора

Първата и най-често срещана грешка, особено при дамите е това да мислят, че могат кардинално да променят мъжа до себе си. Не бива да принуждавате някого да променя своите мисли, желания и действия така, че напълно да отговори на очакванията ви. В една връзка всеки малко или много се променя покрай любимия човек.

Но когато оказваме натиск върху него или обратното, взаимоотношенията стават нетърпими. Ако не се научите да обичате недостатъците на партньора, той никога няма да се научи да обича вашите.

Изневярата не е решение

Изневярата никога не носи нещо добро. Разрушава представата за половинката, понякога за нас самите, за любовта. Отношението към него или нея никога няма да е същото, дори ние да сме тези, които сме сгрешили. Затова е по-добре една връзка да приключи, а не да носи болка и разочарование. Ако налице е изневяра, означава че нещо липсва.

Уважение

Вторият важен урок, който научаваме от предишните връзки е това, че винаги половинката ни трябва да показва уважение към нас, но и ние към нея. Ако в миналото е имало проблем със зачитането на личността от едната от двете страни, помислете как това да не се повтаря в бъдеще.

Следване на събитията

В любовта урокът, който най-трудно научаваме е това да бъдем търпеливи. Понякога тази наша лоша черта иска да изпревари настоящите събития. Незабелязвайки знаците, допускаме грешки, които понякога провалят взаимоотношенията ни.

Да не сравняваме любовите си

Колко често ви се е случвало да сравните предишната с настоящата си връзка, както и партньорите си? Голяма грешка, която пречи на това да опознаем настоящия партньор и да му дадем шанс да ни обича, както и ние него.

Всеки един от нас е уникален по свой собствен начин. Има нещо, което не ви допада във взаимоотношенията? Не правете сравнения с миналото, разговаряйте с любимия човек. Ако нещата не са поправими, продължете сами напред.

Свързани статии

Обичайте себе си

Дори и да звучи егоистично, ако не обичате себе си, ако вътрешната ви хармония е нарушена, то никога една връзка няма да ви накара да се чувствате комфортно. Когато човек неглижира личността си, много е лесно да я изгуби съвсем в една любовна връзка.

Затова е важно да се грижите за себе си и телом, и духом. Да запазите хобитата, интересите си, личното пространство. Така и партньорът ще се научи да уважава и вас като личност, разбира се.

снимка: istock

 

Коментирай
Здраве и красота