Интимно

Женската фигура, заради която мъжете губят ума и дума

Няма да имате проблеми с мъжкото внимание, ако я притежавате

19.12.2016г. / 15 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

 

Тънка талия, изразен ханш и подчертан бюст – това са всички белези на женската фигура тип пясъчен часовник. Колкото по-изразени са тези форми, толкова по-вероятно е очите на мъжете да останат вперени в тялото ви.

Това показват данните от изследване, проведено от американски екип от учени в Южнокалифорнийския университет. Проучването показва, че колкото по-изразени и наситени са извивките, толкова повече вниманието на мъжете се приковава към жената.

Учените открили, че ако жената има съотношение на ханша спрямо талията 70:30 (от възможни 100%), мъжете са много по-склонни да запомнят подробности около нея, свързани с цвета на очите ѝ, косата ѝ, с какво се занимава и какво харесва. Нещо в тази конкретна женска форма провокира центрове в мозъка на мъжа, които възприемат повече информация за нея.

Така че, ако имате тяло във форма на пясъчен часовник, не го прикривайте, а напротив – гордо го показвайте! Мъжете ще тичат след вас без дори да знаят защо, смятат учените.

Ето защо не е никак изненадващо, че корсетът не е излязъл от мода, откакто е изобретен. Той просто прави жените още по-привлекателни за мъжете, въпреки че носенето му е истински ад за някои.

Мерилин Монро, Кели Брук, София Лорен, Моника Белучи са сред примерите за женска фигура тип пясъчен часовник. Трябва да се съгласим, че всички те до една са невероятно апетитни, красиви жени, радващи се на мъжкото внимание.

Коментирай