Интимно

Пагубни правила за връзките, които ги съсипват

Спрете да се ръководите от тях

12.01.2017г. / 13 33ч.
Илияна Николова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Хората са свикнали да живеят по правила. Прилагаме ги дори във връзките си. Водим се от стереотипи и ако недай боже нарушим някой от тях го смятаме за лоша поличба. Няма точна рецепта за успешна връзка по простата причина, че всичко е много субективно.

Ето защо „правилата“, които някои хора спазват или пък проповядват, може и да не важат за вашата връзка. Има някои провъзгласени за общоважащи правила за връзките, с които сме свикнали да живеем и някак непрестанно сравняваме реалността с тях и ръководим връзката си по техен модел.

Кои са те и защо трябва да спрем да ги следваме?

„Трябва да си себе си, когато си с партньора си“

Разбира се, че е глупаво и ненужно да се преструвате на такива, каквито не сте и да играете роли във връзката си, но това не означава да сте напълно разкрити.

Абсолютната голота в душевен план не е полезна за една връзка. Винаги оставяйте заключени вратички в душата си, за да сте интересна за партньора си. Същото важи и за него. Излишно е да сте запознати с най-малката подробност за другия, защото това просто не допринася за връзката, напротив.

Сексът трябва да е взаимно удоволствие“

Дори това да е така е важно двойките да проумеят, че от време на време е важно да обръщат малко повече внимание на партньора си, ако искат връзките им в сексуален план да са успешни за по-дълго. Егоизмът и стремежът към собствено задоволяване в много случаи е в основата на разпада на връзката.

„Бъдете честни, дори да е болезнено“

Кому е нужно да се наранявате нарочно и още повече – ако от това нищо добро няма да произлезе? Когато казвате истината на партньора си, най-вече болезнената, трябва да е само ако наистина трябва. Във всички останали случаи можете спокойно да премълчите. Дори това е задължително.

Много хора бъркат прямотата и това да казваш истината каквато я мислиш с честност. Това са различни понятия и нямат нищо общо помежду си. Има неща, които е по-добре да спестим и да опазим егото на половинката си.

 

„Който не е прав трябва да се извини пръв“

Това е най-глупавото правило, което може да съществува, но учудващо много двойки се ръководят от него. Всеки от двамата партньори е участвал в спора и няма значение кой ще се извини пръв, стига това да запази добрите отношения и да изглади пререканията.

„Никога не си лягайте гневни“

Невинаги проблемите се изглаждат преди лягане. Бъдете реалисти и не живейте в измислена приказка. Тя ще съсипе връзката ви, а не начинът, по който сте си легнали. Ключът към успешната връзка е не да се преструвате, че нищо не се е случило, само и само да си легнете щастливи и дори да правите секс.

„Единият партньор обикновено инициира секс“

Много жени смятат, че това се отнася за мъжете, но според психолозите е абсолютно доказано, че и двамата партньори трябва да инициират секс. В противен случай винаги иницииращият започва да смята, че другият не го желае и прави секс, само за да не откаже.

Снимки: iStock

Коментирай