Интимно

Знаци, че партньорът ви е взел за даденост

Оказва ли се, че сте нечие притежание по подразбиране?

03.03.2017г. / 11 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В една връзка трябва да има хармония. Едно от най-важните неща за успешна връзка е партньорите да не се вземат за даденост. Понякога обаче точно това се случва. Ако не си давате сметка, че сте взети за даденост от партньора си, ето кои са знаците за това.

Не забелязва нещата, които правите

Ако вашият партньор не забелязва никакви ваши жестове към него и към връзката ви като цяло, то той отдавна е спрял да търси магията в нея. Приел ви е като задължителна част от живота си, която просто си е там, каквото и да се случи.

Няма баланс в предпочитанията

Връзката се гради върху компромиси, но когато всичко се случва по вкуса предимно на единия партньор, то определено отношенията ви са в негова полза и угода. Ако и вие се съгласявате, значи сте се предали и сте заели подчинена позиция. Не позволявайте половинката ви да мачка самочувствието ви.

Той ви кара да се поддавате

Научете се понякога да казвате „не“. Полезно е, необходимо е, важно е за собствената ви самооценка и комфорт. Не карайте партньора си да смята, че неговата дума е най-важна във връзката ви, защото сте равнопоставени.

Снимка: iStock

Приятелството ви не е задоволително

В една истинска връзка трябва да има приятелство и то трябва да е ползотворно и за двама ви. Вие обаче се чувствате зле, недооценени, неразбрани, вечно неизслушани докрай – приятелство явно не е налице между вас.

Вие сте даващият, но никога получаващият

Понякога се случва така, че единият партньор се лишава повече от собствения си комфорт за сметка на другия. Но когато това придобие огромни размери става изключително неприятно и потискащо. Да се раздаваш, но никога да не получаваш нищо в замяна е изтощаващо, изяждащо и демотивиращо да продължаваш напред във връзката.

Имате колебливо настроение

Настроението се влияе от много фактори, единият от които е връзката. Освен да потърсите причините за лошото си настроение, колебливите и резки промени в нагласите ви извън връзката, трябва да погледнете и навътре в нея. Именно там може да се крие разковничето.

Чувствате се неоценени

За да сте щастливи във връзката си трябва не само да бъдете целувани, докосвани, обичани – трябва да усещате признателността, уважението и най-вече оценката на партньора си. Ако се чувствате недооценени или силно подценени, това ще ви смаже с времето и ще ви превърне в предмет, взет за даденост.

 

Коментирай
Свободно време