Интимно

Ползи от секса през бременността

Защо да правите повече секс, докато сте бременна?

07.03.2017г. / 10 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много жени, а и мъже се страхуват от секса по време на бременността. Той обаче изобщо не е опасен, освен ако няма специални показания срещу това да го практикувате.

Във всички останали случаи сексът е не просто страхотен, но и препоръчителен. Той носи невероятно много и то важни ползи за вашето здраве.

Прави оргазмите по-страхотни

Увеличеното кръвоснабдяване в областта на гениталиите прави усещанията по време на секс и оргазъм многократно по-наситени и експлозивни.

Подобрява съня

Сексът поначало има свойството да действа като приспивателно. По време на бременността ще имате доста обстоятелства, които ще нарушават съня. Ето защо е добре да се възползвате възможно най-пълноценно от предимствата, които сексът дава в тази посока.

Гори калории

Не искате да качвате излишни килограми през бременността? Правете повече секс, стига това да не пречи на нормалното протичане на бременността.

Понижава кръвното налягане

През бременността много жени страдат от високо кръвно налягане или така наречената прееклампсия. Кръвното налягане се нормализира, благодарение на секса.

Потиска болките

Както всяко физическо натоварване и кардио тренировка, така и сексът има свойството да потиска болката. Освен това, по време на секс и при оргазъм се освобождават ендорфини в кръвта, които потискат болката и повишават настроението.

Повишава имунитета

Някои проучвания констатират, че сексът подобрява функцията на имунната система като прави организма по-устойчив на инфекции. Това е особено важно през бременността.

Сближава

Сексът сближава партньорите, а това ви е нужно в бурния и наситен с промени в настроението и физиката период на бременността. Ако искате да увеличите интимността помежду си, правете повече секс.

Скъсява периода на възстановяване след раждането

При оргазъм мускулите на вагината и малкия таз се свиват и разпускат. Това е вид тренировка за тях, а колкото по-тренирани са те, толкова по-бързо е възстановяването след раждането.

Снимка: iStock

Коментирай