Интимно

Три са основните причини за липса на секс

И са различни от липса на любов и изневяра

18.03.2017г. / 11 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много двойки изпитват липса на сексуално желание. Лошото е, че повечето хора свързват това с липса на любов, разбирателство или пък наличие на изневяра от страна на единия партньор.

С течение на времето отношенията се влошават поради съмнения, несигурност, напрежение. Според изследванията обаче има три основни причини за липса на желание за секс и те са далеч по-прости, отколкото си мислим. Кои са те?

Изтощение

Изтощението ни дебне всеки ден. Ежедневието ни е натоварено с работа, ангажименти, задачи, отглеждане на деца, мислене за бъдещето и осигуряване на финансова обезпеченост. Средностатистическият човек работи до краен предел, след което вечер се прибира и първото нещо, което искрено желае да направи е да легне на дивана и да си почива. Сексът определено не е първото нещо, за което ще се сетите след изтощителен ден.

Стрес

Снимка: iStock

Стресът се натрупва и влияе на желанието за секс както при мъжете, така и при жените. При жените дори понякога се отразява още повече, защото са устроени да приемат и обмислят проблемите твърде емоционално, което допълнително повишава нивата на стрес.

Свързани статии

Изследванията сочат, че мъжете са по-склонни да се разтоварят от стреса, правейки секс за разлика от жените, които ако са обзети от безпокойство и тревожност се отпускат много по-трудно.

Поради срам от тялото

Почти всеки човек не харесва определена част от тялото си или цялото тяло. Може да ви се струва странно, но това е една от най-често срещаните причини за отказ от секс или избягването му. Дори при хората с дългосрочни партньори и връзки проблемът с неодобрението на тялото се явява като основен при липсата на секс.

Коментирай