Интимно

Защо рядко се връщаме към първата си любов?

Старите взаимоотношения ще ви изморят

22.03.2017г. / 12 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Срещнали сте скоро ученическата си любов... Връхлитат ви спомени, хубави, лоши. Сякаш тръпката във вас се пробужда отново макар и след толкова години и мисълта да опитате отново заедно не ви е чужда. Вижте защо рядко ученическата любов, макар да ѝ е даден втори шанс се превръща в нещо красиво и перспективно.

Старите взаимоотношения ще ви изморят

Докато може да ви изглежда като любовна магия да се съберете с бившата си половинка от гимназията, скоро след фазата на розовите очила ще осъзнаете колко уморително е да се опитвате да съживите връзка, която вече е била разбита, може би неведнъж.

Това не само ще ви подразни в даден момент, но ще повлече след себе си недоверие, липса на интерес и дори отвращение към него или нея.

Вие се променяте

Не бива да забравяте, че няма да останете завинаги тийнейджъри и с напредването на възрастта идва и зрелостта на личността. Начинът, по който ние се променяме, дълбоко въздейства на нашите взаимоотношения с хората около нас.

Промяната понякога се случва толкова бързо, че шансовете да се съберем с ученическата си любов намаляват значително. Разбира се има изключения, но те са рядкост, а още по-редки са случаите, в които тези връзки се оказват дългосрочни и успешни.

Вашите желания и нужди са променени

Колкото повече се вглеждате в него или нея, толкова повече осъзнавате, че тази личност не е достойна да застане до вас като партньор. След емоционалния, сексуалния опит, който сте натрупали, връзките, които сте имали, вече имате ясно изградени критерии за партньор.

Свързани статии

Взаимоотношенията през които сте преминали след гимназията ви помагат да виждате качествата в един човек, да осъзнаете до каква степен можете да се примирите с несъвършенствата, какви компромиси можете да направите във връзката.

Пътищата ви не се събират

Всеки от нас има различни цели в живота. Във времето ние откриваме нови, мечтите ни се променят, желанието да се развиваме може да завие рязко в друга посока. Някъде там пътищата с първата любов или се засичат, или напълно се разминават. Предпочитаме да продължим напред с целите си, отколкото да рискуваме успеха си за ученическата тръпка.

Коментирай