Интимно

Митове и факти за секса

Сексът е като ключалка

13.04.2017г. / 11 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако и да мислим, че знаем всичко за секса, винаги ще има нещо, което ще е като загадка за нас. От женската и мъжка анатомия, до секс ритуалите след края на половия акт. Вижте няколко разкрити загадки.

Женската еякулация е урина

Напълно погрешно! Много мъже мислят, че женската еякулация е пиш, но това не е така. Въпреки, че тя не се случва на всяка жена, ако вашата партньорка успее да го направи, не бива да се отвращавате, напротив.

След секс е препоръчително да се пишка

Освен задължителният душ, пишкането е другото важно нещо, което трябва да направите след секс. Всъщност тялото ви скоро след края на акта само ще ви подскаже, че трябва да отидете до тоалетна. Пишкането намалява риска от възникване на бактериални инфекции на пикочните пътища.

Сексът е като ключалка

Напълно вярно! Случвало ли ви се е да имате силно привличане към някого, любовната игра да е невероятна, но половият акт да не е нищо особено? Не всеки пенис съответства на вашата вагина и това е напълно нормално. Затова се казва, че сексът е като ключалка, двете части трябва да съвпадат.

Жените невинаги са навлажнени по време на секс

Вярно! За да бъде партньорката ви „мокра“ трябва да е силно възбудена. Ако това не се случва, може би трябва да се постараете повече в любовната игра. Разбира се има случаи, в които намаленото отделяне на вагинален секрет се дължи на хормонален дисбаланс, прием на медикаменти, напредването на възрастта. За тези случаи може да се доверите на лубрикантите.

Не е нормално да заспивате след секс

Напротив! Прекарали сте невероятни минути с половинката и някак ви се иска да се сгушите един в друг и да заспите. Това, че по-често господата заспиват преди партньорката си е напълно нормално, защото е естествена част от сексуалния цикъл. По време на секс и след това мозъкът ви освобождава серотонин, който ви кара да се чувствате щастливи, спокойни и готови за сън.

Свързани статии

Влагалището няма миризма

Погрешно! Всяка вагина има своя специфична естествена миризма. Този аромат трябва да се следи, защото често подсказва за наличието на здравословен проблем.

Вагината е област, която е податлива на бактерии, потене и pH дисбаланси и всичко това произвежда свой собствен набор от миризми.

Снимка: Istock

Коментирай