Интимно

Защо щастливите двойки не споделят връзката си във Фейсбук?

Когато хората са щастливи в отношенията си, те живеят тук и сега

01.05.2017г. / 11 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Живеем във време, в което технологиите се развиват постоянно, а ние следим всяка иновация. Социалните мрежи са част от ежедневието ни, понякога повече от необходимото. Различни хора, различни статуси, житейски мъдрости или любовни драми...

Социалните мрежи ни предлагат съдържание, от което невинаги се нуждаем. Има двойки, които държат да информират всички и по всяко време как се развива любовната им връзка. Има и щастливи двойки, които не намират за необходимо да споделят връзката си в социалните мрежи, ето защо:

Когато хората са щастливи в отношенията си, те живеят тук и сега.

Ако всичко върви добре в живота и връзката на един човек, той просто не вижда смисъл да губи времето си в онлайн постове, за да докаже на другите щастието си. Това важи и за любовта.

Разбира се, че влюбените двойки споделят свои снимки, следят какво се случва в социалните мрежи, но животът им е изпълнен с други положителни емоции и те живеят тук и сега с тях.

Всяка двойка, която парадира в социалните мрежи с проблемите си в отношенията, нищо не печели с подобни постове.

В момент на афект често допускаме грешката да споделим с всичките си приятели във Фейсбук колко сме разочаровани от половинката, от любовта и т. н. Това е абсолютно ненужно и неефективно за разрешаване на вашите проблеми и може дори да влоши още повече връзката ви. Щастливите двойки дори в трудни моменти не постват подобни излияния.

Истинското щастие идва от това, че просто си щастлив във връзка с някого, когото обичаш.

Да видиш снимка на двама влюбени в социалните мрежи е приятно. Но някои двойки прекаляват с показността на любовта и стават досадни. Замислете се, дали постоянното споделяне на доказателства за вашето безмерно щастие има смисъл.

Щастливите двойки намират радостта в това да са заедно и знаят, че не е нужно да доказват пред света колко много се обичат.

Никой не трябва да доказва нищо на никого.

Хората, които са истински щастливи в любовните си взаимоотношения, нямат никакъв интерес да се използват взаимно, за да докажат доколко са щастливи на другите. Те са заедно, защото искат да бъдат, и не се вълнуват от това дали са сменили статуса си в социалната мрежа на „обвързан“.

Свързани статии

И разбира се, най-важното нещо...

Изследователите са установили, че онези хора, които не използват социалните медии, са по-щастливи от тези, които го правят, защото те не се сравняват постоянно с колегите и приятелите си, защото всички за тях винаги изглеждат по-добри или по-щастливи.

Прекалено често забравяме, че всичко, което има значение, е истинският ни живот, нашите взаимоотношения, опитът и чувствата ни. Ето защо истинската любов не се нуждае от социалните мрежи, за да се развива такава, каквато трябва да бъде.

По материали от brightside.me

Снимка: Istock

Коментирай