Интимно

3 мита за романтичните връзки

Всеки влюбен преминава през тях

16.05.2017г. / 10 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта ни кара да мечтаем. За бъдещето, най-често с любимия човек, разбира се. Но тази магия, без която не можем, понякога ни действа силно объркващо. Кара ни да вярваме в неща, които не са истински.

Живеем в заблуда, докато пропускаме знаците на съдбата, истинските възможности. Имате романтична връзка? Вижте 3-те най-често срещани мита за романтичната любов.

Мит 1: Убеждението, че партньорът е източник на нашата любов.

Когато се влюбим, силно вярваме, че любовта идва от другите, когато всъщност тя се намира във всеки от нас. Обичаме толкова, колкото сме способни. Способността да обичаме зависи от нас самите. Но сърцето на влюбения вярва в убеждението, че партньорът е източник на нашата любов и че има само един човек, когото може истински да искаме.

Това разбира се е мит. Нашата любов не е ограничена и не е консуматив. Ако има някакви ограничения, те произлизат от нас самите. Разбира се, че е важно и партньорът да изпитва силни чувства, за да подхранва нашите, но водещата емоция произлиза от нас.

Трябва да намерим любовта вътре в себе си, а след това да я търсим в любимия.

Мит 2: Любовта и страстта трябва да останат непроменени, както в началото на връзката.

Когато започнем нова връзка, тя преминава през редица етапи и промени. Това променя нас, половинката и емоциите, които изпитваме един към друг. Погрешно е вярването, че романтичната връзка започва с много страст, която трябва да остане непроменена.

Всъщност нищо в живота ни не остава непроменено. Така е и с любовта. Понякога тя е по-силна, понякога има възходи и падения. Любовта се развива и съзрява с годините. И въпреки това може да е постоянна, изпълваща, но не и непроменена.

Свързани статии

Мит 3: Любовната връзка е основен източник на щастие.

Също както любовта, така и щастието зависи от нас самите. Очакваме толкова много от нашите партньори, което ги прави отговорни за благосъстоянието ни и виновници за нашето нещастие. Въпреки че е важно половинката ни да ни кара да се чувстваме обичани, сигурни, щастливи, по-голямата част от това да изпитваме щастие зависи от нас самите.

Опитайте се да намерите щастието в себе си. Предайте го на любимия човек и то ще се върне при вас двойно. Но не мислете, че когато започвате нова връзка тя или той ще са отговорни за вашето щастие и вътрешно равновесие. Ако не намерите себе си, няма да може да се намерите и с любимия човек.

Снимка: iStock

Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 6 години )