Интимно

Искам да си тръгна, но ме е страх от самотата

Ева Кулева отговаря на вашите въпроси

10.05.2017г. / 16 30ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме един интересен любовен казус на наша читателка. Дали няма да припознаете себе си в тази история. Ето какво съветва Ева Кулева.

Въпрос: На 29 години съм, омъжена от 2014 година, съпругът ми е с мен на 2-ри брак. Когато заживяхме заедно, аз бях самотна майка с бебе, а той сам се грижеше за двамата си сина. Приехме децата си като собствени, дори след брака той припозна сина ми като свой. Винаги сме имали проблеми, от роднини, от бившата му жена. А напоследък аз започнах да охладнявам към него. Децата му са при биологичната си майка, оттогава съвсем не върви комуникацията между нас. В момента искам да си тръгна, но не успявам, изцяло съм зависима от него финансово. Но най-много се страхувам от самотата, не само емоционална, но и физическа.

Ева Кулева: Имам усещането, че сте се събрали, за да си помогнете да отгледате децата си и да не бъдете сами. И сега, когато неговите деца не са при него, голяма част от причината да сте заедно е отпаднала.

Ти защо избра да се омъжиш точно за този мъж?

Защото имаше нужда от финансова подкрепа и компания или защото видя у него качества, ценности и интереси, които ви свързват?

Причината и мотивацията да изберем един или друг партньор, предопределя до голяма степен успеха на връзката. Когато влизаме във връзка от страх да не останем сами, от нужда някой да се грижи за нас или за да разрешим друг свой проблем, връзката се превръща в зависимост. Вместо да е партньорство, в което двама души обогатяват взаимно живота си, връзката се превръща в средство за запълване на празноти. Партньорите имат очаквания към другия да ги направи щастливи и когато това не се случва, защото няма начин някой друг да те направи щастлив, идва разочарованието, обвинението и неудовлетворението.

Докато не се научиш да се чувстваш добре сама, да се справяш с живота сама и да не се страхуваш от самотата, емоционална и физическа, трудно ще създадеш удовлетворяваща връзка с който и да е мъж.

Записът от семинара „Любовни капани“ ще ти помогне да осъзнаеш в какви капани влизаш и как можеш да ги избегнеш. Можеш да го гледаш във влога ми „Радикални връзкитук.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай