Интимно

Храни и напитки, „забранени“ преди секс

Внимавайте с енергийните напитки

12.08.2017г. / 07 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато говорим за секс, правим секс, искаме да се представим на ниво. Четем за афродизиаци, изпробваме ги заедно с аромати, които събуждат любовното желание, но забравяме да обърнем внимание на тези храни и напитки, които могат да се отразят негативно на либидото ни.

Такива например са всички газообразуващи храни, които ще намалят комфорта ни. Вижте още няколко, за които казват, че са „забранени“ преди секс.

Алкохол

Това може би ви изненадва, но е факт, че алкохолът действа като антиафродизиак. Въпреки че се предполага, че няколко чашки могат да повдигнат настроението, да премахнат задръжките ни, всъщност консумацията на алкохол преди секс може да ни направи по-малко чувствителни на допир.

Това от своя страна може да отслаби оргазмите и да затрудни поддържането на ерекцията. Ето защо не се препоръчва повече от чаша вино.

Несекси мъжки жестове, които правят мъжете по-привлекателни

Тоник

На всички е известно, че освежаващият тоник съдържа хинин, за който се смята, че може да намали нивата на тестостерона, както и сексуалното желание. За тези двойки, които планират бебе е важно да знаят, че това може да намали и броя на сперматозоидите.

Най-добре избягвайте да пиете тоник преди секс, в останалите случаи му се наслаждавайте в умерени количества, разбира се.

Бързи закуски, хотдог

Въпреки да знаем, че не са полезни, обичаме да хапваме бургери с пържени картофки, сосове... Тези бързи закуски са с високо съдържание на наситени мазнини, а пържените картофи са богати на трансмазнини.

Въпросните мазнини се отразяват негативно върху нивата на тестостерон, освен това се нарушава доброто кръвообращение към и от гениталиите. Солта в тези храни също се отразява на ерекцията, особено при мъжете с високи стойности на кръвното налягане.

10 признака, че нямате сексуална съвместимост

Сирене „Тофу“

Съединенията наречени фитоестрогени, които се съдържат в сиренето тофу, намаляват либидото и сексуалното представяне. Ето защо е добре преди секс да избягвате консумацията му, ако искате да се представите на ниво и да изживеете максимум приятни усещания. Кой би предположил, че този вегански фаворит ще попречи на сексуалния ни живот.

Енергийни напитки

Любими са на много хора, които ги консумират, за да повишат енергийните си нива. За съжаление те също са в списъка на „забранените“ напитки преди секс. Високото съдържание на захари и кофеин може да ви накара да се почувствате енергични първоначално, но този прилив на енергия няма да продължи дълго.

Свързани статии

Повишените нива на кръвната захар може да са причина да се почувствате по-мудни, изморени и да намалят наполовина желанието ви за секс.

Мента

Независимо дали ще я консумирате в шейкове, под формата на чай или в ястие, ментата не се препоръчва преди секс. Въпреки че е приятна на вкус и освежава дъха, ментолът в нея може да се отрази негативно върху нивата на тестостерона. Затова се опитайте няколко часа преди секс да не я консумирате под никаква форма, за да бъдат моментите ви в спалнята незабравими.

 

 

Коментирай