Интимно

Знаците, че не вярвате на партньора си

Как недоверието руши връзката

02.09.2017г. / 08 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Веднъж излъган в любовта човек трудно се доверява. Пренася лошия опит във всяка следваща връзка. Позволява мнителността да надделее и да вземе връх в отношенията. Постепенно доверието съвсем изчезва. Любовта бива изместена от дебненето и подозрението.

Ако не се отърсите от това, успехът във връзките ви ще става все по-трудно постижим. Преди да сте достигнали до провал в отношенията, вижте кои са явните признаци, че нямате доверие в партньора си. След като се запознаете с тях, преценете дали съмненията ви са основателни или са само в главата ви.

Дебнете го в социалните мрежи

Хвърлянето на поглед от време на време към това, което партньорът ви споделя и харесва в мрежата, с кого общува, е безобидно и напълно нормално за повечето жени и мъже. Лошо е обаче, когато дебненето започне да заема по-широки мащаби.

Кога първата среща трябва да е и последна?

Ако сте си направили фалшив профил, от който да следите какво прави партньорът ви, ако сте научили паролата му и директно влизате в неговия акаунт, за да преглеждате личната му кореспонденция, това вече е проблем. Проблем е, ако не откривате нищо там, но въпреки това сте вманиачени да преглеждате всичко, което прави.

Проблем е и когато откриете, че ви мами, но сте го установили чрез шпионаж. Тази форма на връзка е пагубна за вас и ще бележи всяка следваща връзка, започнете ли веднъж със следенето.

Следите бившите на партньора си в социалните мрежи

Косвеното следене също е ясен признак, че между вас липсва доверие или по-скоро от ваша страна.

За да се доберете до някаква сламка информация и да докажете пред себе си и света, че сте прави и че той ви изневерява, сте готови да дебнете профилите на всичките му близки, включително сестри, братя, братовчеди, приятели и приятелки, съседи, близки от детството или ученическите години. Правите това само и само да докажете теориите си. А през това време губите толкова ценни моменти.

Свързани статии

Страдате от безпокойство

Безпокойството много често е признак на липса на доверие във връзката. Много жени се страхуват да бъдат независими от мъжете си. Това започва да нагнетява напрежение, превръщащо се в тревожност и безпокойство.

5 неща, които трябва да спрете да анализирате във връзката

Страх ви е да се отделите от партньора си, за да не ви изневери. Придружавате го на всякакви събития, дори занимания и активности с колеги, където в повечето случаи не ви е мястото. Не ходите на море с приятелки, защото няма да ви е спокойно какво прави той сам вкъщи.

Допускането това безпокойство да погълне връзката ви само по себе си е пагубно. То ще подлуди партньора ви и рано или късно с поведението си ще го тласнете към истинска, а не мнима изневяра.

 

 

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
govoria bez tulkuvania , imam pulno doverie na muja , kogoto obojavam , i na hlapeto si. mnenieto na drugi ne me interesuva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
ne se interesuvam ot socialnite mreji . lipsva mi realno liubimia 4ovek , a i slujebnite mu kontakti ne sa vajni v li4nata ni vruzka , za men samia 4ovek e predi vsi4ko v otno6eniata ni.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати