Интимно

5 начина да избягате от рутината в секса

Излезте от коловоза и поемете по нов интимен път

13.10.2017г. / 16 21ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойките в дълготрайни връзки често влизат в коловоз на еднообразието в секса. Желанието за интимност намалява, либидото спада заради скуката, породена от случването на очаквано и монотонно сексуално изживяване.

Много партньори страдат от този проблем. Той обаче може да бъде решен. Какво трябва да направите, за да стане монотонната сексуална връзка отново разнообразна?

Как да се влюбите отново един в друг

Ето 5 начина за излизане от секс рутината:

1. Създайте си очакване.

Възбудата се повишава, когато партньорът ви знае, че ще се случи нещо неочаквано в спалнята. Анализирайте поведението си в леглото и се опитайте да измисляте нови изненади всеки път. Очакването на изненадата е нещото, което със сигурност ще разчупи рутината в секса.

2. Преосмислете целите си.

Помислете си добре какво бихте харесали в сексуално отношение. Обсъдете го с партньора си. Ако и двамата сте набелязали разни неща, които мислите, че биха ви харесали, но не сте опитвали, включете ги в списъка за следващия път. Това ще подобри близостта във връзката и ще ви кара да чакате с нетърпение да останете насаме.

3. Мислете отвъд желанието.

Ако искате сексуалният ви живот да се възвърне с пълна сила, отърсете се от непрекъснатата мисъл за доставяне на удоволствие. Реалистичните очаквания са разковничето в трудните моменти на интимен застой.

Знаци, че правите секс с вашата сродна душа

Спрете да мислите, че за да сте истински щастлива и сексуално активна двойка, трябва непрекъснато да мислите за секс. Това не е така и е напълно нормално да имате моменти, в които нямате никакъв сексуален апетит.

Свързани статии

4. Стимулирайте сетивата си.

Повечето хора разполагат с 5 основни сетива. Възбудете всяко едно от тях, за да накарате мозъка си да отключи желанието за секс. Използвайте всеки еротичен способ, който има свойството да раздразни най-малко едно от сетивата ви.

5. Образовайте се.

Четете книги, статии за секса и различните видове сексуалност. Ако се притеснявате да обсъждате с близки и приятели интимните си проблеми, информирането за различните подходи ще ви се отрази добре. Ще поставите нови основи върху старите си позамрели сексуални навици.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
До Мъж с интетесен секс: da ne stane da ostane samo s novata .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Мъж с интетесен секс ( преди 6 години )
6-ти начин за разнообразяване е да поканите още една жена във вашето легло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар