Интимно

Секс ходове, които ще ви направят още по-близки

Как да се сближите с партньора си

07.12.2017г. / 17 19ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Добрият и редовен секс носи много ползи за здравето. Той облекчава стреса, повишава имунитета, подобрява съня, действа благоприятно на сърдечносъдовата система.

Пълноценните сексуални отношения подобряват и отношенията във връзката. Тя става по-здрава и дълбока, ако редовно имате сексуален контакт с партньора си. Този контакт, разбира се, трябва да е придружен с комуникация и близост, които да носят цялостно удовлетворение от връзката.

Защо докосването е толкова важно за връзката?

Изследванията показват, че двойките се чувстват по-удовлетворени от връзката си дори до 2 дни след като са правили секс. Това означава, че интимният контакт има своя положителен отзвук във времето. Възползвайте се от това.

Сексът помага да увеличите щастието си като двойка, стига между вас да има комуникация и доверие, смята професор Лори Минц, специалист по психология от Университета във Флорида.

Как можете да увеличите удовлетворението си от интимния си живот във връзката? С някои специални секс ходове. Кои са те?

Докосвайте се често по време на секс

Не правете секс механично и машинално. Двойките в дълготрайна връзка познават движенията си в леглото и могат да ги предсказват. Това води до утихване на страстта и загуба на желание за секс.

От друга страна обаче, докосването, галенето, милването и притискането до тялото на партньора изразява емоционална близост, която скрепява връзката и изглажда проблемите между партньорите.

Съсредоточете се върху любовната игра

Любовната игра разпалва страстта и често доставя много по-голямо удоволствие от самия сексуален акт. Не претупвайте любовната игра, защото именно чрез нея заздравявате връзката и близостта си повече, отколкото предполагате.

Конфликтите са начин за по-голяма близост във връзката

Свързани статии

Гледайте в очите на другия

Влюбените двойки правят секс, гледайки директно реакциите и насладата на партньора си. Ако правите секс за една нощ надали ще се вълнувате особено от реакциите на другия. Но когато става дума за емоционално сближаване, срещата на погледите има огромно значение.

Изкажете желанията си

Бъдете откровени за докосванията и движенията, които ви носят наслада. Не се страхувайте да говорите за секса с партньора си. Това помага да си донесете взаимно удовлетворение и да скрепите връзката си.

Отдайте се напълно на момента

За да сте напълно отдадени на партньора си, а и за да го предразположите той да ви се отдаде не само тялом, но и духом, съсредоточете се в настоящия момент. Не мислете за проблеми, сметки, проблеми в работата, грижи по децата (ако имате такива). Отдайте се напълно и доставете удоволствие на партньора си.

Коментирай