Интимно

Любовни правила, които задължително да нарушите

Защо сте свободни да го направите

16.02.2018г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не може без правила във връзките. Те са необходими, за да оцелеят хармонията и любовта. Правилата са нужни, просто защото на човек изначално му трябват граници, в които да се вмества. Така функционираме. Иначе се самозабравяме.

Но въпреки всичко това, има някои правила, които абсолютно и безапелационно трябва да нарушите. За доброто на връзката ви е да не следвате подобни стереотипи.

5 мита за брака, върху които да помислите

Правило: Трябва да си себе си и да се държиш неподправено естествено, когато си с партньора

Грешка! Колкото и да ви се иска да сте напълно искрени за всичко, което мислите, не сте. Време е да си го признаете. И така е по-добре, защото все пак има някои неща, които човек задължително трябва да запази за себе си. Също така е добре да се научите да потискате гнева си в дадени моменти.

Правило: Сексът винаги трябва да е за взаимно удоволствие

Цялостно погледнато, разбира се, е задължително и двамата партньори да са сексуално задоволени във връзката си. Това обаче не означава, че всеки път трябва да играете една и съща любовна игра отново и отново. Доста бързо ще ви омръзне. Давайте си наслада понякога без да очаквате нещо в замяна. По-забавно е.

Правило: По-добре да освободите гнева, отколкото да го спотаите

Широко разпространено е схващането, че е по-добре гневът, предизвикан в дадена ситуация между партньорите, да не се потиска, а моментално да се реагира. Донякъде това е факт, но не означава, че задължително всеки път трябва да избухвате и да нямате спирачки, що се отнася до разправии с партньора.

Полезно е да си налагате да премълчавате някои подробности от време на време.

Свързани статии

Как ни променя първата любов

Правило: Партньорът, който е сгрешил, трябва да се извини пръв

Дори да знаете, че другият не е постъпил правилно, трябва да се научите да омеквате понякога, да разчупите леда, да се опитате да подготвите почвата за последващото извинение. Никога не е изцяло виновен само единият.

Правило: Никога не си лягай ядосан в леглото

Напротив, можете спокойно да нарушите това правило. Утрото е по-мъдро от вечерта.

Правило: Големите жестове са най-важни

Отново погрешно стереотипно схващане за връзките. Истината е, че малките жестове в ежедневието са тези, които наистина имат значение в любовта.

 

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
trudno mi se udava da po4na da broia koi jest e goliam maluk . da pravia razbor , kogato sum prebita ot umora. a i v edna vruzka ako e istinska mislia 4e ne e redno da se vodi tefter koe kakvo e a da se slu4va spontanno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар