Интимно

Причини партньорът ви да не желае секс

Отдръпване, което предполага много въпроси

06.02.2018г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете обикновено са по-настъпателни, когато стане дума за секс. Свикнали сме да са винаги готови да скочат в леглото. Само да погледнат голо бедро, докато жената се съблича и градусът се повишава.

Жените са тези, които по-често са склонни да отказват секс. Причините най-общо казано са две – психическа и хормонална. Жените правят секс емоционално, докато мъжете са по-първични. Ако нещо ги тревожи или не са в настроение, много по-вероятно е да откажат секс.

Червени храни, стимулиращи мъжкото либидо

Хормоналната система на жените е доста по-сложна от мъжката. Концентрацията на полови хормони се изменя доста през целия едномесечен цикъл на менструацията, заради което колебанията в либидото са налице. Освен това нивата на тестостерон при жените са съвсем минимални.

Но голямата тревога за повече жени настъпва, когато мъжът им започне да ги отблъсква. Защо отказва секс? Възможно ли е причината да е само една – „не ме обича вече“?

Причините са много и най-разнообразни. Ето някои от тях:

Финансови проблеми

Когато мъжете не са финансово стабилни, това ги разклаща психически. Те губят интерес към секса, към любимите си занимания, към храната.

Прекалено много разсейване

Мъжете обичат да гледат телевизия, да се ровят в интернет, да играят компютърни игри, да се занимават с различни джаджи. Изобщо, те са си големи непораснали деца. Ако живеете заедно е много по-вероятно покрай всички тези разсейващи занимания партньорът ви невинно да се откъсне от желанието за секс временно. Обикновено това не застрашава връзката.

Напрежение във взаимоотношенията

Проблемите във връзката се отразяват както на жените, така и на мъжете. Не мислете, че само жените премислят конфликтите и неразбирателствата, а на мъжете не им пука.

Липса на упражнения

Физическата активност допринася за половата мощ и сексуалното желание. Ако партньорът ви води заседнал начин на живот, това може да вреди на либидото му.

Изневяра

Изневярата е първото нещо, за което се сещате, когато започнете да получавате чести откази за секс. За съжаление, в много случаи това е реалността. Когато партньорът ви скоро е правил секс с друга жена, надали ще има желание да повтори с вас, още повече ако са намесени и чувства в незаконната връзка.

Кои зодии са с най-голямо либидо?

Намалено самочувствие

Мъжете се притесняват от тялото си, срамуват се от разни несъвършенства и най-вече се притесняват дали тялото им, по-точно половата им система ще се справи подобаващо. Проблемите с ерекцията са ужасът на всеки мъж.

Свързани статии

Лекарства

Някои медикаменти могат да понижат временно сексуалното желание. Потърсете причината там преди да се притесните.

Постродилна депресия

Някои мъже страдат от този синдром. Те не могат да се настроят психически да се върнат към половия си живот с жената, от чиято вагина се е появило дете. Същата тази вагина временно започва да отблъсква мъжете.

Еректилна дисфункция

Ако проблемът продължава дълго, трябва да убедите партньора си да отиде на лекар. За щастие еректилната дисфункция не е нелечим проблем, но мъжът първо трябва да си го признае.

Още възможни причини партньорът ви да отказва секс:

  • Лични убеждения
  • Имат други предпочитания за секс
  • Сексуална пристрастеност
  • Болка
  • Сексуално насилие в миналото
  • Лоша хигиена
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )