Интимно

Въпроси, които да си зададете, ако планирате сватба

Поводи за размисъл преди организацията на тържеството

24.02.2018г. / 07 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Планирането на една сватба е истинско предизвикателство. Някои двойки не успяват да издържат този труден процес, други наемат агенция, за да им помогне.

Има много неща, които трябва да обмислите, когато сте предприели крачката да сключите брак. За някои дори не сте подозирали.

Вдъхновяващи цитати за сватбени тостове

Какви въпроси да си зададете преди да пристъпите към подготовката за сватбата?

Кога искате да се ожените?

Различните моменти от годината крият различни предизвикателства, трудности или пък предимства. Обмислете къде е подходящо да се проведе церемонията, как да сте облечени и какво да посъветвате вашите гости. Дори часовият диапазон от деня има значение – дали сватбата ще е дневна или нощна.

Коя е най-важната част от сватбата за вас?

Някои хора държат на традициите, други на подаръците, трети искат на всяка цена сватбата им да е на плажа. Желанията могат да са всевъзможни. Помислете добре как искате да протече сватбата ви преди да пристъпите към самата организация.

Сватба от птичи поглед (галерия)

Колко можете да спестите за месец?

Ако пресметнете грубо колко можете да пестите, ще си направите по-лесно сметка кога точно да запазите дата. Обмислете това с оглед избягване на тегленето на кредит или поне по-лесното му погасяване.

Подаръци ли искате, пари или помощ?

Някои двойки предпочитат класиката и се радват на подаръци. Други се радват, ако гостите им поднесат пари, с които сами да решат какво да правят. По-малко са двойките, които предварително предупреждават гостите си да не им носят подаръци или пари, а да им помогнат с приготовленията по самата церемония и празненство, което също е вид подарък.

За кого се омъжвате?

Най-важното, с което трябва да сте наясно от самото начало, е за кого се омъжвате. Всички останали стъпки нямат никакво значение, ако не сте сигурни в себе си и в партньора си.

Коментирай