Интимно

Как се влюбваме според учените?

Сърцата ви са синхронизирани

09.03.2018г. / 09 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбените винаги се чувстват различно от останалите. Виждат любимия човек в перфектна светлина, понякога действат прибързано, държат се глуповато. Въпреки това любовта ни помага да се усмихнем, да бъдем по-продуктивни, позитивни, да преоткрием себе си.

Науката казва, че когато сме влюбени не само физически усещаме силните емоции, но като цяло настъпват промени в нас като личности.

Вижте няколко сигурни знака, че може би в този момент и вие сте под въздействието на любовта.

Винаги мислите за него/нея

Ако обичате някого, може да се почувствате така, сякаш не можете да го измъкнете от ума си. Това е така, защото когато се влюбим, мозъкът ни освобождава фенилетиламин, известен още като „любовния наркотик“.

Това вещество създава усещането за увлечение с партньора ви. Но фенилетиламинът се съдържа и в шоколада, може би затова никога не можем да се ограничим до консумацията само на 1 – 2 парченца.

Искате той/тя да са щастливи

Любовта е равнопоставено партньорство, но ще откриете, че щастието на някого е наистина важно за вас, когато изпитвате силни чувства.

Така наречената „състрадателна любов“ може да бъде един от най-големите признаци за здравословна връзка, според учените. Това означава, че сте готови да излезете от пътя си, за да улесните и удовлетворите живота на партньора си.

Неговото щастие е изключително важно за вас, толкова важно понякога, че сте склонни да пренебрегвате себе си в името на другия.

Най-важните етапи в една връзка, които ще помним винаги

Напоследък се усещате леко... стресирани

Въпреки че любовта често се свързва с топли и силни чувства, тя също може да бъде огромен източник на стрес. Да бъдеш влюбен често е причина за синтеза на хормона на стреса кортизол, който нерядко усещаме и като някакъв прилив на топлина.

Така че, ако сте забелязали, че сте станали по-нетърпеливи, леко напрегнати или дори с липса на енергия, замислете се, може би сте влюбени.

Усещате по-малко болка

Дори болката няма шанс, когато говорим за любов. Проучване проведено от Stanford University School of Medicine, показва, че актът на влюбването може да намали умерената болка с до 40%, а силната с до 15%. Така че, ако главоболието ви е по-слабо от обичайното, кой знае, може би сте влюбени.

10 правила, които всеки брак трябва да следва

Пробвате нови неща

В началото на любовните взаимоотношения, всеки иска да впечатли другия. Ако обаче често опитвате нови неща, които знаете, че са любими на партньора ви, няма съмнение, че сте в любовна магия.

Свързани статии

Всъщност, според едно проучване хората, които са твърдели, че са влюбени, често са имали различни интереси и личностни черти по времето, когато са изпитвали силни любовни емоции.

Сърцата ви са синхронизирани

Когато видите някого, в когото сте влюбени, със сигурност сте усещали как сърцето ви започва да бие по-учестено. Учени от University of California, предполагат че сърцата на двойките започват да се синхронизират, когато партньорите се влюбват един в друг.

Въпреки че е трудно да проверите дали това важи и за вас, усещането за дълбока връзка с половинката ви е най-добрият знак, че вие сте влюбени.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )
da , taka e s men , ot dosta godini izpitvam podobni emocii kum mujut kogoto obojavam i obi4am i go 4akam s cialata si liubov v jivota realno do men bez tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар