Интимно

5 начина да разберете дали връзката ви има потенциал

Или е просто секс

16.03.2018г. / 16 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъде една връзка устойчива на времето и препятствията, преди всичко тя трябва да надхвърля физическото измерение на интимността.

В света на запознанствата и срещите, особено в онлайн пространството, е трудно да прецениш дали някой е с теб заради самата теб или просто заради секс.

Първото нещо, за което човешкото тяло жадува, е сексуалната връзка и това е напълно нормално. Мъжката природа в много случаи е ръководена именно от първичния нагон.

Защо сексът е важен за връзката?

Много момичета без опит, а дори и зрели жени падат в капана на мъжкото внимание, бъркайки го с любов. Мъжете проявяват внимание към обекта на техните желания, показват, че мислят за вас, пишат ви десетки съобщения на ден, намират си повод да се появят под прозореца ви.

Дами, знайте, че той мисли за вас, но и за себе си, за удоволствието, което ще му донесе срещата с вас.

Така че, вгледайте се по-дълбоко в неговите действия и мисли, за да разберете дали връзката ви има бъдеще и потенциал да се превърне в партньорство за цял живот.

Неговото поведение подсказва любов и сериозни намерения, ако:

Той демонстрира любов към самия себе си

Тук не става въпрос за самовлюбеност, а за уважение и задоволеност от собственото място в живота и успехите, които досегашният опит е донесъл. Мъж, който е в мир със себе си и със социалното си положение е винаги по-добър избор в сравнение с неуравновесения, който все още не знае какво иска от живота, още по-малко как да го постигне.

Той разбира, че няма „аз“ в екипа

Разбира се, не означава, че човек трябва да изгуби себе си в отборната игра, каквато е връзката, но не трябва да дава пълна воля на Аз-а си. Когато един мъж има намерения към вас, неусетно „аз“ ще премине в „ние“, което ще чувате все по-често от неговата уста.

Свързани статии

Той е самоуверен 

Отговорете си на въпроса дали той ви предлага своето мнение, което в крайна сметка ви прави по-добри в дадено отношение. Човек, който наистина не се интересува от вас, ще бъде напълно безразличен към вашите мечти и нужди.

7 тайни за моногамна и щастлива връзка

За разлика от него мъжът, с когото бихте могли да прекарате живота си, ще бъде опора, на която да се опрете винаги и във всякакви ситуации.

Той ви цени 

Когато мъжът, с когото се срещате, искрено ви обича и е влюбен във вас, той ще се гордее с вашите постижения и няма да се страхува да го изрази. Дори да не го изрази с думи, то ще личи по неговите действия. Важно е човекът до вас да демонстрира това, че ви цени високо и се гордее с вас. Само така връзката би била пълноценна и дълготрайна.

Той създава усещане за единство 

Ако партньорът ви иска да е близо до вас, той ще намира начин да го прави. Ще си отделя време за любимите ви занимания заедно, ще ви подкрепя, ще говори в множествено число, което през цялото време ще ви създава усещане за единство.

Коментирай