Интимно

5 мантри, с които да преодолеете раздялата

Не се опитвайте да „разберете“ загубата

22.03.2018г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастието винаги е избор! Не така мислим, когато сме претърпели поредното любовно разочарование. По-лесно ни е да се самосъжаляваме, да страдаме дълго, докато изпускаме възможността да бъдем щастливи и да срещнем точния партньор за нас. Ако и вие се намирате в труден период, вижте 5 мантри, които ще ви помогнат да продължите напред.

1. Не съм сам.

Всеки губи хора, към които изпитва силни емоции. Това е част от пътуването, в което откривате вашата вътрешна сила. Ще намерите нови приятели, хора, на които да разчитате, а кой знае – скоро може да срещнете и нова любов.

2. Това, че сте тъжни е част от процеса на растеж.

За да продължите напред е важно да се освободите от вашите чувства. Поплачете си, говорете с близки за емоциите си, напишете ги на лист хартия. Но в никакъв случай не се самосъжалявайте. Усетете вашите емоции, преодолейте ги, но си поставете срок, в който да станете и продължите напред. Срок, който да не е повече от 2 – 3 седмици.

Линиите на сърцето разкриват какъв е партньорът ви

3. Мога да контролирам собствените си действия.

Толкова много тъга, гняв и омраза, чувство на неудовлетвореност, че не можеш да промениш нещата. За съжаление не можем да контролираме потока, наречен живот, не и във всички случаи.  

Това, което се е случило, не може да бъде отменено. Когато търпим любовно разочарование често действаме прибързано. Тогава трябва да се научим да контролираме своите реакции.

15 причини да се научиш да обичаш себе си

4. Не се опитвайте да „разберете“ загубата.

Премислянето и преосмислянето на всеки детайл, води до повече негативни чувства. Кога точно се промени връзката ви? Защо се е променила? Какво можех да направя по-добре? Защо вече не ме обичат? Какво наистина мисли той/тя?.

Никога няма да разберем всичко, а докато премисляте отново и отново нещата, няма как да продължите напред. Безсмислено е да ровите в миналото.

Свързани статии

5. Моята способност да обичам е ключът към щастието ми.

Нашата способност да обичаме е това, което ни прави истински щастливи. Щастието не зависи от конкретното лице. По същия начин, по който сте обичали бившата си половинка, отново ще можете да изживеете любовта с някого, който наистина ще ви оцени и уважи.

Дори може би тази любов ще е по-силна от предишната. Но за да поканите новите емоции в живота си, не спирайте да обичате себе си, да се грижите за себе си, дарявайте любов на близки и приятели.

 

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )
mnogo puti sum napisala ot kakvo se 4uvstvam 6tastliva . niama kak da se promenia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар