Интимно

Невинни малки лъжи, които рушат връзката ви

Уж дреболии, но могат да обърнат колата

24.03.2018г. / 07 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На ден изричаме стотици лъжи. Повечето от тях са малки и невинни. Някои ги наричат „бели лъжи“ или „благородни лъжи“. Но както и да им казваме, те са си лъжи и като такива имат непредвидено влияние спрямо характера на връзките ни с хората.

Интимните връзки обикновено са много чувствителни към лъжите. Дори без повод хората са склонни да се съмняват в партньорите си, камо ли когато ги хванат в лъжа, била тя малка или голяма.

Най-добрият начин да хванете лъжец сте самите вие – как?

Колкото и да ви се струва маловажно да лъжете партньора си по мъничко за дреболии, това може да разруши връзката ви с времето. Как?

Позволявате на себе си да изричате още и още лъжи

Когато човек излъже веднъж и види, че всичко е наред, започва да го прави непрекъснато. Рано или късно партньорът разбира за малките невинни лъжи. Това разклаща доверието и човек никога не знае кога чува истината и кога – не.  

Не само рушите доверието, но и не уважавате партньора си по този начин

Когато лъжете, проявявате неуважение към партньора си. Той започва да се чувства подценен, пренебрегнат, системно заблуждаван. Ето как едни малки лъжи могат да доведат до голям проблем във връзката.

Как да разпознаем лъжеца?

Карате партньора си да чувства страх и несигурност

Когато лъжете за малки неща рискувате следващия път, когато кажете истината да не ви повярват. Ефектът на лъжливото овчарче важи с пълна сила. Освен това партньорът ви започва да се съмнява във всяко нещо, което казвате. Подлага на съмнение дори чувствата ви в даден момент и започва да изпитва несигурност във връзката.

Ако лъжете за малките неща, какво ви спира да лъжете и за големите?

Ето този въпрос не спира да човърка партньора ви, веднъж щом е разбрал за вашите невинни лъжи.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )