Интимно

Най-големите лъжи за брака, в които хората вярват

Пречат на семейното щастие

12.04.2018г. / 14 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бракът за все повече съвременни двойки се превръща в табу. Много хора предпочитат да живеят на семейни начала вместо да минат под венчило, защото смятат, че бракът ще развали отношенията им, че е нещо прозаично и излишно.

За това схващане помагат редица погрешни вярвания, които се разпространяват между хората. Лъжливите твърдения за брака могат да разклатят вярата в него и да разколебаят много двойки да узаконят любовта си.

Кои са най-големите лъжи за брака и защо не са верни?

Брак означава скучен секс 

Една от най-големите заблуди за брака е, че той слага край на вълнуващия, непредсказуем, страстен и удовлетворяващ секс.

3 неща, които научих след 3 години брак

Според много специалисти по брачно консултиране, а и според двойки, живеещи в щастлив и хармоничен брак, сексът след минаването под венчило е още по-хубав, защото двойките познават всяко кътче от тялото си и вече знаят как да си доставят удоволствие.

Брачните двойки, които имат деца, също споделят, че сексът е вълнуващ, когато трябва да се крият и да измислят всевъзможни тайни местенца, на които да откраднат миг страст за себе си.

Някои партньори успешно прилагат тактиката на определяне на срещи на неутрална територия, на която децата нямат достъп. Това стимулира тръпката и увеличава интимността.

Да си омъжена/ женен е лесно

Една от най-големите лъжи за брака е, че всичко в него е лесно, щом веднъж вече сте минали под венчило. Това не е вярно, защото бракът е постоянно партньорство, за което трябва да се работи активно. Много двойки губят добрите си отношения и любовта си, именно защото забравят това важно правило и се оставят по течението, което крие много непредвидени препятствия.

Да си женен/ омъжена е трудно

Това също не е вярно, защото нещата никога не са само бели или само черни. Стига партньорите да се стремят към добра комуникация във връзката си и решаване на проблемите заедно, нещата са значително по-лесни.

Свързани статии

Нещата ще се променят, когато се ожените

Тази лъжлива максима спира много двойки да встъпят в брак, защото смятат, че любовта им ще се изпари някъде между битовизмите и разправиите за това кой ще пазарува, кой ще вземе децата от градина и как ще се платят сметките.

Притча: Тайната на щастливия брак

Няма как да избягаме от живота такъв, какъвто е. И не бракът прави живота прозаичен, а ние самите. Дори да живеете на семейни начала, тези малки проблеми ще се появят така или иначе. Важното е да ги преодолявате с размах, да сте над нещата. Само така ще запазите любовта си.

Децата ви стават ваша първостепенна цел

Това отново не важи за брака по подразбиране, а от вас. Редица брачни консултанти съветват родителите да не се фокусират изцяло върху децата, а да обръщат внимание един на друг преди всичко, ако искат да съхранят любовта си.

Половинката ви трябва да ви допълва 

Ако следвате тази глупава максима рискувате никога да не откриете съвършения съпруг. Любовта е възможна и при други обстоятелства, които излизат от рамките на идеалния типаж. Не ги отминавайте.

Коментирай