Интимно

5 неща, които двойките с дълга връзка правят всеки ден

Простички, но важни

14.04.2018г. / 07 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всички връзки са успешни. Факторите, определящи хармонията и продължителността на отношенията между партньорите са много. В напрегнатото ежедневие покрай работата, ангажиментите, социалните контакти, стреса, очакванията за връзката, забравяме да правим някои малки неща, важни за любовта.

Доверието, интимността и страстта във взаимоотношенията се определят от усилията, които всеки от партньорите полага.

Секс движения, които ще ви сближат

Кои са малките неща, ритуалите, които съзнателно или не двойките, оставащи задълго заедно правят?

Целуват се често

Целувката е невероятно интимен акт, по-интимен от секса. Двойките, които се радват на хармонична и дълготрайна връзка се целуват често. Не е нужно целувките да са дълги и страстни. Достатъчно е да се даряват по няколко пъти на ден, за да засвидетелстват любовта, която партньорите споделят помежду си.

Комуникират

Важно е да знаете как протича денят на любимия ви човек. Работните ангажименти пречат на това да прекарвате дълго време заедно. Ако липсва комуникацията, отдалечаването е неизбежно, защото губите нишката на ежедневния живот на партньора си.

За да се радвате на хармонична връзка е наистина необходимо да отделяте време за споделяне, разговори, обсъждане на проблеми или забавни моменти от деня. Така се разтоварвате и от стреса като едновременно с това увеличавате интимността.

Свързани статии

Остават свързани

Във века на комуникациите имате възможност да се свързвате помежду си, дори когато не сте заедно. Пишете си съобщения от време на време, изпращайте си забавни послания или снимки, споделяйте нещо, което ви е разсмяло през деня. Правете го на момента, а не когато се приберете вечерта вкъщи. Така връзката между вас остава силна непрекъснато и съпреживявате моментите в реално време.

6 правила в спалнята на щастливите двойки

Разменят си комплименти

Всички обичаме комплиментите, но когато са дадени от любимия човек, най-важният в живота ни, това означава наистина много. Съответно партньорът ни има същата нужда от одобрение и комплименти. Полезно е за връзката да си ги разменяте от време на време.

Смеят се

Смехът е универсално лекарство и начин за сближаване. Успешните двойки се смеят често. Те са изградили такава близост помежду си, че с времето започват да довършват шегите и изреченията си.

Според изследванията, шегите, смехът, доброто настроение увеличават любовта, доверието, интимността във връзката и създават висок стандарт, стимулиращ връзката в дългосрочен план.

Коментирай