Интимно

3 причини мъжът да се отдръпне, когато жената се влюби

Защо връзката се разпада в разгара на любовта

27.04.2018г. / 15 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите три месеца от връзката са известни като „фазата на медения месец“. В този период пеперудите в корема пърхат най-силно, партньорите са погълнати един от друг и не могат да прекарват дълго време разделени.

По естествени механизми този период отминава. Тъй като мъжете и жените се влюбват по различен начин, нещата често търпят сериозна промяна след етапа на влюбване. Мъжете се влюбват най-вече във външността и привлекателността на жените, докато на нежния пол му трябва време, за да се влюби истински в личността на мъжа.

В токсична връзка ли сте? Отговорете си на тези въпроси

Тук е и критичната точка, през която преминават всички двойки. Това е и периодът, в който се случват най-много раздели от страна на мъжете, защото интересите и пътищата се разделят.

Защо много мъже напускат половинките си, когато те тепърва започват да се влюбват в тях?

Той е имал нереалистични очаквания

Някои мъже просто не са способни да се влюбят искрено и истински. Те гледат повърхностно на връзките си и когато дойде момент на задълбочаване на отношенията, бягат. Моментът, в който осъзнават, че са в реалността и че половинката им иска нещата да се развият, този тип мъже рязко свалят розовите очила и дават на заден ход.

Почувствал се е като попаднал в капана на принцесата

Много мъже се отказват от връзките си, когато усетят, че жената е влюбена, защото долавят нейното желание да бъде обгрижвана, глезена, осигурена. Те го определят само откъм материалната страна, което разбира се важи за някои жени, но не за всички. Погрешното разчитане на сигналите често е повод за раздели.

Със съпруга ми вече не правим секс – ето защо!

Свързани статии

Той е започнал да осъзнава несъвместимостта ви като двойка

Понякога нещата не изглеждат по еднакъв начин на повърхността и в дълбочина. Когато връзката започне да се задълбочава, когато двойката заживее заедно, когато се заговори за по-сериозни стъпки напред в отношенията, често единият от партньорите проглежда и осъзнава, че пътищата и желанията се разминават.

Каква е тайната на щастливия брак според мъжете?

Понякога е невъзможно да предвидим всички личностни качества и недостатъци на човека до нас. Ето защо трябва време, в което да преценим дали наистина сме един за друг.

Ако сте попаднали в капана на любовта, но партньорът ви внезапно ви е зарязал, въпреки че вие сте вече влюбени в него, не го приемайте трагично. Не сте били един за друг. Очаква ви любов и отдаване, каквито заслужавате.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
от опит ( преди 5 години )
Изброените причини са верни, но е пропусната най - важната - бедността на момичето - материалното положение на жената е много важно за мъжа - тя трябва да му носи материална изгода - и всичко друго остава на заден план- дали е умна, красива и т.н .Идеалният вариант за съпруга е - да не е много умна (за да може той да изпъква и в същото време да си я баламосва за каквото му скимне), да не е много хубава (щото да не му я заглеждат) и да има пари. Лично чут разговор между мъже - как тя е много готина , как всичко в леглото е шест, как тя много го обича, но била много бедна....Как когато мъже обсъждат жени (за потенциални съпруги) - дали била имотна, баща и , майка и и т.н и т.н .И изобщо - много малко и мъже , и жени имат правилна представа за брака, за партньора си и за живота . Хора всякакви по света ..... И когато едно момиче, което не е такава материалистка попадне на момче от този род - да харесали са се, случило се е и в леглото да си паснат - минава време - и той се отдръпва - тя е шокирана , чуди се - ето това е причината - тя е бедна за него - същото важи и в обратния случай - тогава той е прекалено беден за нея .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
мнение ( преди 5 години )
здравей, хм, мисля, че бъркаш влюбването с любовта. в статията става дума за влюбването. изследвания показват, че трае приблизително обикновено до шест месеца - е, това е стара информация вече, но едва ли месеците са по-различни. природата е направила така, че в този период двойката да може да създаде поколение. понякога това може да обясни, защо една двойка може да се влюби като първолаци отново след години. или догодина. любовта е това, което би трябвало да остане след влюбването. абсолютно безспорен факт е, че човек трябва да се обича. но това не значи, че партньорът му не може да го обича до живот, и понякога доста силно. има реални факти за това. можеш да прочетеш, ако не в книгите, защото да кажем те са литературна измислица /но всяка измислица се базира на нещо, дали на минало или футуризъм, това е различно/, то изследвания в областта. и още - огледай се, светът е пълен с двойки, които са станали такива, за да не са сами - факт. но има двойки, които знаят, или са знаели защо са заедно, точно като клетвата пред олтара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
хм ( преди 5 години )
а може би просто четете прекалено много женски списания, които формират вашите погрешни очаквания, без да ви показват обратната страна на медала - за успешна връзка се искат действия, мрънкането е тъпо, вашето достойнство е по-важно от вашата връзка и не на последно място - единственият човек, който може да ви обича до края на живота ви, сте вие самата.погледнато от този ъгъл - ако вие сте постъпвали честно и правилно (т.е. според собствените си възгледи и принципи), фактът че един мъж ви е напуснал е САМО и единствено повод за радост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар