Интимно

Разликата между приятелството и флирта

Задаване на по-конкретни и интимни въпроси

20.05.2018г. / 07 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някой е привлякъл вниманието ви, често се засичате, а разговорите ви са повече от приятни... Когато нещо интересно се случва в любовния ни живот, имаме симпатии към определена личност, силно се вълнуваме какви са намеренията и настроенията на другия.

Дали е само приятелски разговор или флирт? Вижте няколко ясни разлики между двете.

Продължителен контакт с очите

Обърнете внимание на това как ви гледа събеседникът ви. Един от най-ярките признаци, че той флиртува е продължителният и интензивен контакт с очите, който показва, че намеренията му са много повече от приятелски.

Кратък поздрав с поглед е просто учтиво обръщение към познат, докато ако погледът е по-дълбок, и има физическо приближаване към вас, спиране, преди да продължите кратък разговор, със сигурност има флирт.

Установяване на физически контакт

Друг невербален знак, че флиртът съществува е физическият контакт. Ако забележите, че той ви докосва по някакъв начин или иска да е максимално приближен към вас, това може да показва повече от приятелско поведение.

Кои зодии се влюбват най-лесно?

Задаване на по-конкретни и интимни въпроси

Приятелските разговори обикновено са по-общи, докато чрез флиртуването се цели да се получи конкретна информация, която да помогне на сближаването. Дали сте обвързани, къде се забавлявате и други въпроси от по-личен характер, благодарение на които да се разбере повече за вас като личност.

Свързани статии

Той ви прави комплименти

Няма човек, който да не обича комплиментите, но от самото им съдържание и тяхната честота, може да разкриете намерението на другия. Ако комплиментът е последван с физическа близост и опити за съблазняване, тогава вече е ясно, че той се интересува от вас.

Тест: Защо все още сте необвързана?

Ще разкрие, че е необвързан 

Когато някой флиртува с вас, в зависимост от знаците, които сте подали, може да разкрие дали статусът му е „необвързан“, освен в случаите, когато се намира във връзка, но си търси странично забавление. Ако вие имате интерес да продължите флирта, също бихте могли да дадете малко светлина върху това дали се срещате в този момент с някого.

Коментирай
Здраве и красота