Интимно

6 малки стъпки за дълга и стабилна връзка

Имайте свое специално място

26.09.2020г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, в който направихте комплимент на половинката си, оставихте ѝ нещо мило, написано на лист хартия, поднесохте малка изненада?

Дългите връзки имат и добри и лоши дни, а рутината е тази, която почти сигурно води до разруха на взаимоотношенията.

С времето взаимоотношенията ви се развиват и получават специфична форма, но една връзка винаги се нуждае от някои малки неща, които да я направят по-устойчива на промените и трудните моменти. Споделяме някои малки ритуали, които ще ви сближат още повече с любимия човек.

Лягайте си по едно и също време

Ако и двамата с партньора вечер си легнете по едно и също време, ще приключите деня с повече целувки, прегръдки и нежност, но и сексуалният ви живот ще се подобри. Разбира се това няма как да се случва всеки ден, защото всичко зависи от задълженията на всеки един от вас, но винаги когато можете, заспивайте заедно.

Неоспорими знаци, че той е лудо влюбен във вас

Имайте свое специално място

Всяка двойка, която иска да развие връзката си и да я запази хармонична трябва да има свое специално местенце. Това може да е някой парк, кафене, ресторант, място в провинцията. Важно е то да ви напомня хубави моменти и винаги когато можете да се отбивате там с любимия човек. Важно е вашето специално място да не бъде споделяно с близки и приятели, нека то ви напомня за връзката ви.

Празнувайте

Помислете добре над живота си. Със сигурност почти всеки ден има за какво да празнувате. Не чакайте да дойде датата на вашата годишнина, рождените ви дни. Празнувайки заедно, ще си спомняте защо искате точно този човек да бъде част от живота ви.

Как стресът на работното място да не провали връзката ви?

Не забравяйте за срещите

Връзката ви е на повече от година, вероятно вече живеете заедно... Къде останаха срещите за обяд, вечеря, бар? Не забравяйте за срещите, в които оставате насаме, моментите, в които сте отдадени един на друг, без приятели, роднини, деца. Среща у дома на вечеря или в любим ресторант – направете го така, сякаш сега започва връзката ви.

Имайте общо хоби

Личното време, личното пространство, са много важни за всеки партньор в една връзка, но се опитайте да си създадете хоби или занимание, в което да участвате заедно с половинката си. Това може да е нещо съвсем просто, като каране на колела, да спортувате заедно, да посещавате обучения, семинари и т. н. 

Свързани статии

Гответе заедно

„Аз не готвя“, „Ние сме си разпределили задълженията“, „Това е женска работа“... Дами/господа, колко от вас ще отговорят по този начин? В една връзка партньорите несъзнателно малко или много се променят под влиянието на другия. Когато тези промени са положителни за всеки един и за връзката, носят нови емоции, карат ни да преоткриваме себе си и партньора, затова си заслужава да ги направим част от живота ни.

Приготвянето на храната от двама ви може да се превърне в специален момент, не го подценявайте. Оставете съмненията дали вие или половинката ви ще се справи в кухнята, оставете критиките, просто творете заедно и се забавлявайте.

Ако този път храната не се получи, другия път ще стане. Това е просто още една стъпка, с която да заздравите връзката си.

Коментирай