Интимно

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

За да се опознаете по-добре

25.05.2018г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбени сте, взели сте решение да се ожените. Всичко е толкова прекрасно, защото сте щастливи и нямате търпение да прекарате живота си заедно.

Щастието ви обаче може да се помрачи, ако не направите някои неща преди това. Ако сте двойка от сравнително скоро и не сте имали физическото време да разберете необходимото за другия, добре е да предприемете някои действия и да проведете важни разговори, които ще ви помогнат да разберете дали бъдещето ви ще е щастливо.

3 неща, които научих след 3 години брак

Какво трябва да направи всяка двойка, за да има щастлив брак в бъдеще?

1. Отидете на импровизирано пътешествие.

Характерите на хората си личат най-много в непредвидени ситуации. При такова пътуване ще разберете как действа той в изваждащи от строя обстоятелства. Ще си проличи дали можете да бъдете екип и да действате в синхрон или не си пасвате и ще се скарате.

2. Да разберете ценностите си.

За щастлив брак е важно и двамата партньори да споделят общи ценности, които да ги водят заедно напред. Обсъждайте различни аспекти на социалния живот, политиката, разбиранията ви за добро и лошо. Коментирайте думите и реакциите на близки и познати. Това ще ви помогне да вникнете в ценностната система на другия.

3. Говорете за пари.

Ще бъде късно за този разговор след като сте в брак. За да избегнете ситуации, в които се разминавате тотално по отношение на финансите в бъдеще, говорете за това сега.

4. И за деца.

Децата са не по-малко важна тема от парите. Те са естественото продължение на любовта между двама души, още повече встъпили в законна връзка. Важно е и двамата да сте на едно мнение в това отношение.

5. Вземете уроци по танци.

Помислете и над това, защото на сватбения ви ден ще ви се наложи да танцувате пред погледите на десетки гости. Няма да е лошо да сте в пълен синхрон или поне да овладеете няколко стъпки.

6. Да поживеете заедно.

Като модерни хора вече сме свободни да живеем с половинките си преди сватбата. Възползвайте се от свободата на времето, в което сме родени. Опитайте да поживеете известно време заедно преди да узаконите връзката си, защото това ще ви даде най-ясна представа що за човек е половинката ви.

6 неподозирани ползи от брака

7. Поговорете за имената си.

Добре е двойките да обсъдят промените в името на булката след брака, за да няма сърдити. Често съпрузите се сърдят, ако половинките им не искат да си сменят фамилията. Препоръчително е да проведете този разговор навреме.

8. Срещайте се с близките на другия.

Важно е да установите връзка с родителите, приятелите, близките хора на другия преди да сключите брак. Това ще ви помогне да се внедрите в социалния кръг на другия, за да го влеете в своя.

9. Направете си годежни снимки.

Те ще ви останат като много скъп спомен. Годежните снимки ще са последните ви официални снимки преди да станете законно семейство.

10. Запишете се на курс заедно.

Една добра опция е курс по готварство. Времето, прекарано в приготвяне на нещо вкусно ще се превърне в едно от най-приятните за вас като младо семейство. Правете го заедно.

Коментирай
Свободно време