Интимно

5 важни неща, ако се срещате със самотен татко

Деликатна ситуация, в която много хора попадат

28.05.2018г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Светът е пълен със самотни родители, отглеждащи децата си по една или друга причина. За самотните майки и бащи понякога е трудно да изградят следваща връзка в живота си заради децата.

Ако все пак сте се влюбили в мъж, който има деца и ги отглежда сам, трябва да имате някои неща предвид в случай, че решите да продължите връзката си.

Всяка дъщеря, изоставена от баща си трябва да знае това!

1. Бройката на децата е от значение.

Колкото повече деца има човекът, с когото се срещате, толкова по-малко време ще има той за вас. Трябва да сте подготвени за това обстоятелство, ако сте твърдо решени да продължите да се срещате. От друга страна обаче, ако и вие имате деца от предишна връзка, това би било добър шанс да намерите приятелчета за тях в лицето на неговите малчугани.

2. Децата могат да са както ангели, така и демони.

Ако имате деца вероятно много добре знаете за какво става въпрос. Но ако нямате, бъдете подготвени. Децата могат да бъдат истински дяволи и да ви откажат по всевъзможни начини да продължите връзката с баща им, особено ако не могат да преглътнат ревността си.

3. Неговият родителски стил може да е различен от вашия.

Двама самотни родители, идващи от различни семейства с различен стил на възпитание и отглеждане на деца. Това може да се окаже истински проблем, дори пречка за продължаване на връзката. Поговорете задълбочено за компромисите, които можете да направите и нещата, с които в никакъв случай не бихте се съгласили. Така ще запазите връзката си.

Страхотните прически на един татко

4. По-голямата част от времето му ще е отдадена на децата.

Вие трябва да уважавате това. Някои жени правят грешката да се опитат да накарат човека до себе си да избира – аз или децата. За един родител това е най-трудният избор и в повечето случаи той ще избере децата си. Не поставяйте нещата така, а проявете разбиране, щом сте започнали връзка със самотен татко.

5. Запознайте се с историята на бившите му, особено на майката на децата.

Ако самотният татко е вдовец, нещата биха могли да преминат доста по-леко за разлика от разведените бащи, чиито бивши са истински злодеи. Заради децата партньорът ви ще поддържа връзка с майката на децата си. При злонамереност от нейна страна може да имате сериозни проблеми.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време