Интимно

Въпроси, които да зададете на първа среща според бракоразводните адвокати

Вижте съветите на специалистите

31.05.2018г. / 13 55ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой, ако не бракоразводните адвокати, знаят най-много за камъчетата, обърнали колата на семейното щастие? Именно те са чували най-много примери и истории за нещата, които разделят двойките и ги превръщат от някогашни влюбени в абсолютни врагове.

Този техен богат опит им дава възможност да предложат ценни съвети на двойките, които са в началото на своята връзка и за какво да внимават, за да не се озоват някой ден в съдебна зала, разтрогващи брака си.

Вижте кои са най-важните въпроси, които трябва да зададете още на първите срещи, селектирани от американски бракоразводни адвокати, цитирани от Huffingtonpost.

„Кога беше последният път, когато говори с родителите/братята и сестрите си?“

Бракоразводният адвокат Карла Донъли съветва в един момент задължително да зададете този въпрос, който ще хвърли светлина върху отношенията на партньора ви с неговото семейство. Това е важно, защото още в началото на връзката ви ще сте запознати с неговата семейна история и ще можете да предвидите как ще се развие тя в бъдеще. Дали ще бъдете на дистанция от родителите и близките му или ще сте твърде близки – това е ценна информация.

>> 5 важни неща, ако се срещате със самотен татко <<

„Какво най-много обичаш в работата си?“

Отговорът на този въпрос ще ви насочи дали човекът срещу вас изпитва гордост от професионалните си ангажименти, дали работи с желание и ентусиазъм. А всички тези нюанси ще ви дадат ясна представа каква личност е, дали работата стои на първо място и е работохолик, дали не сменя твърде често позициите и му липсва стабилност. Този въпрос може да ви спести много бъдещи проблеми и неразбирателства, затова е добре да го зададете още в самото начало на връзката ви.

>> 25 ценни съвета за брака от баба ви <<

„Смяташ ли, че умееш да общуваш?“

Комуникацията в една пълноценна и хармонична връзка е от изключително значение. Именно това трябва да е водеща тема на първите любовни срещи. Подобен тип въпроси според адвокатите трябва да се дискутират, за да усети всеки един от партньорите доколко може да разчита на разбирателство и добра комуникация в бъдеще.

>> Грешки по време на срещите, които рушат бъдещето на връзката <<

„Как завърши последната ти връзка?“

Според един от бракоразводните адвокати – Карла Донъли, този въпрос е сред задължителните. Ако обяснението за предишната раздяла е свързано само с вината на другия партньор, това трябва да е сигнал за вас, че нещо не е наред. Дори и вината наистина да е била основно в единия партньор, не прави чест на другия човек да го коментира. Ако пък напротив, човекът, с когото се срещате, признае, че и той е правил грешки в предишната си връзка, но се е поучил от тях, това е добър знак за бъдещите ви отношения.

>> Признаци, че трябва да кажете „Да“ за втора среща <<

„Ако можеше да се върнеш в миналото, какво би променил в живота си?“

Този въпрос дава начало на един много забавен и приятен разговор, който обаче ще ви даде много ценна информация за миналото на човека, с когото се срещате. Ако ви каже например, че би живял далеч от своите родители, това не е много добър сигнал за отношенията със семейството му и ще ви даде храна за размисъл.

>> Фрази, които мъжете и жените тълкуват различно <<

Коментирай