Интимно

4 начина вторият шанс за връзката ви да е по-добър от първия

Причините, заради които си заслужава да опитате отново

01.06.2018г. / 15 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се влюбваме всичко изглежда розово и прекрасно. Невинаги обаче е лесно. Много любови приключват и никога повече не им се дава втори шанс.

Понякога новият шанс се оказва най-доброто нещо, което можете да си дадете един на друг. Има много начини, по които вторият опит се оказва по-добрият момент за връзка. При много партньори събирането след раздяла носи повече осъзнатост, повече любов, повече щастие във връзката.

8 сигурни знака, че не сте забравили бившия

Въпреки че миналото трудно може да се забрави, особено ако сте имали проблеми, то може да помогне на настоящето да осъзнаете предишните си грешки и да превърнете връзката си в най-щастливото събитие в живота ви и да започнете отначало.

Защо вторият опит за връзка с партньора ви може да се окаже по-успешен от първия? 

Осъзнали сте важността на партньора си в живота ви

Да се върнеш при някого, само защото ти липсва, не е достатъчна причина. Но ако целите и желанията ви за бъдещето се припокриват, ако любовта между вас не е угаснала и не спирате да мислите един за друг въпреки проблемите, които са ви разделили, е по-добре да опитате отново. Така ще сте напълно сигурни дали сте един за друг.

Желанието да дадете втори шанс на връзката си, защото сте осъзнали колко важен е човекът до вас в живота ви, колко ценен е за съществуването ви, е знак, че има надежда.

Времето може да промени много неща

Някои хора не се променят. Но други осъзнават грешките си и работят върху поправянето им. Обстоятелствата също се променят и ни карат да мислим по друг начин. Вторият път е много по-осъзнат, по-стабилен, отношенията са по-подредени, ако и двамата партньори се стараят да избягват предишните грешки.

Как да разберете подробности за бившите му?

Ще знаете върху какво да работите

Веднъж сте минавали по този път, знаете какво е останало за изглаждане между вас. Страстта и романтиката ще ви връхлетят с нова сила, което ще ви помогне да преодолеете трудностите. На втория етап от връзката емоционалната ви зрялост като двойка ще се изкачи на по-високо ниво, което ще подобри взаимоотношенията, търпението ви, способността ви да проявявате толеранс към другия.

Комуникацията ще е на централно място във връзката ви

Ако досега част от проблемите ви са се зародили поради липса на качествено общуване между вас, сега вече няма да е така. Раздялата кара хората да преосмислят поведението си, грешките си, начините, по които са наранили половинката си. След рестарта на връзката комуникацията ви ще бъде на съвсем различно ниво.

Коментирай