Семейство

6 причини майките да са нашите най-добри приятелки

Безусловната любов между майки и дъщери

05.06.2018г. / 10 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек има нужда от най-добър приятел, човек, на когото може да се облегне, когато има нужда от подкрепа. Човек, с когото може да се смее, когато е тъжен и когато може да си поплаче, когато има нужда да сподели.

Такъв приятел се намира трудно. Времето и всевъзможните ситуации, които животът поднася поставя сериозен филтър на приятелствата.

Един приятел обаче със сигурност никога няма да ни изостави и винаги ще бъде до нас. Това са нашите майки.

Те знаят точно през какво преминаваме

В детските и тийнейджърските ни години съветите на майките ни ни се струват абсурдни, неразбираеми, изпитваме естествено желание за съпротива към техните напътствия. Когато пораснем обаче разбираме за какво става въпрос.

Майките на дъщери трябва да знаят това!

Преживяванията, емоциите, пътят, по който минава всяко младо момиче не е кой знае колко по-различен от този на нашите майки. Тогава оценяваме техните съвети и разбираме, че онова, което ни казват, е най-доброто за нас.

Дори да не са преминали през онова, което ние преминаваме, ще направят най-доброто да облекчат товара 

Всяка майка би направила това. Пътят на децата понякога е труден. Една майка би направила всичко по силите си, за да направи този път по-лек, по-безопасен, по-смислен за детето си.

Те винаги знаят как да ни развеселят 

Майките много добре познават децата си. Те знаят как да ни накарат да се усмихнем, как да споделим, дори да ни трябва време. Когато са в нашата компания майките ни сякаш се подмладяват, връщат се назад във времето, разказват забавни случки от младостта си, които поразително приличат на онова, което ние преживяваме.

Дори да сме чували забавните истории на мама стотици хиляди пъти, те винаги извикват усмивка на лицето ни и ни карат да се гордеем с връзката, която имаме.

Майките ни винаги искат най-доброто за нас 

Намеренията на една майка винаги са чисти и подплатени с безусловна любов. Понякога крайният резултат от действията и думите на майките може да не е добър, но едно е сигурно – целта е била щастието на рожбата им, пораснала или не.

5 мита за майчинството, които объркват младите майки

Свързани статии

Нашите майки се стремят да ни възпитат като добри и стойностни хора. Важно е никога да не забравяме това, дори когато не сме съгласни с тях. Техният съвет винаги има значение, дори да го осъзнаем след време.

Те не лъжат, за да пощадят чувствата ни

И това е един от най-важните уроци в живота ни. Когато майките ни критикуват не ни е приятно. Противим се, противопоставяме се, правим напук и на инат тъкмо обратното. Не ни харесва, когато не одобряват нещата, които правим. Дразним се на забележките и дори се обиждаме.

Но дълбоко в себе си знаем, че един истински добър приятел, каквато е нашата майка, ни критикува, за да ни помогне и да ни посочи правия път.

Любовта им е безусловна 

Безспорен факт, към който няма какво друго да се добави освен че това е най-важното доказателство, че нашите майки са най-искрените и верните ни приятели за цял живот.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 5 години )
Ако майката е най-добрата приятелка, тогава кой ще бъде майка?! Това като фамилен психолог ви го пиша..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар