Интимно

8 неща, които мъжете намират за романтични

По какво се различават женските и мъжките представи за романтика

06.06.2018г. / 07 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеобщото схващане е, че мъжете не са създадени да бъдат романтични същества за разлика от жените. Този мит няма нищо общо с истината. А тя е, че повечето господа всъщност носят лирична душа. За тях просто романтиката е различно понятие от това, което изпълва смисъла на тази дума в съзнанието на жените.

Кои са нещата, които мъжете смятат за романтични?

4 типа мъже – как да свалите всеки от тях? 

Да облечете нещо привлекателно 

Това не означава задължително да облечете малка черна рокля в негова чест, която дава съвсем малко храна на въображението. Но пък означава да изберете дрехи, които да предизвикат неговия интерес. Не забравяйте, че мъжете са визуално ориентирани същества. При тях зрителните дразнения будят интерес.

Физическият контакт 

Тук не се имат предвид сексът и любовната игра, а докосването, гъделичкането, боричкането. За много мъже дори държането за ръце и галенето по косата е висша форма на романтика, на която са способни само в компанията на жена, която обичат.

Да го пуснете на мъжка вечер 

Времето, прекарано с приятелите е важно за мъжете. То им дава независимост, увереност, подхранва мъжкото им его. За да не бъдете като някоя сърдита глезла, която се цупи, защото гаджето не я придружава по магазините за дрехи, а предпочита да излезе с приятели да изпие една бира, оставете го да разпусне. Мъжете оценяват тези малки жестове, които половинките им правят.

Оставянето на любовни бележки 

Много мъже обичат да чуват, че са харесвани и обичани, че половинката им мисли за тях. Най-романтичният начин да го направите е да оставите любовна бележка или есемес.

Комплиментите 

Мъжете намират комплиментите за секси и романтични. Те обичат не само да ги раздават, но и да получават. Следващия път не спестявайте на партньора си, че обожавате начина, по който ризата му седи. Все пак внимавайте да не прекрачите границата на прекаленото любезничене, което не е във ваша полза.

Романтични фрази и цитати за любовта

Свързани статии

Разнообразието в секса 

За жените това надали би се броило като романтика, но за мъжете определено да. Ако обикновено правите секс в спалнята на изгасени лампи, променете рязко този навик. Направете го по друг начин и при други обстоятелства. Ще видите ентусиазма в очите му.

Да го накарате да се смее 

Мъжете с чувство за хумор обичат жени, притежаващи такова. Ако успявате да разсмеете един мъж, определено ще привлечете вниманието му.

Опознайте интересите му 

За повечето мъже е обидно половинките им да пренебрегват хобитата и интересите им. Още по-неприятно и отблъскващо е да се шегувате с интересите им и да ги подлагате на критика. И обратното – когато проявявате интерес към нещата, които той харесва и обича да прави, той ще се почувства прекрасно. За много мъже това е невероятно романтично.

Коментирай