Интимно

Какво значат секс сънищата ни според психолози

Най-честият еротичен сън е свързан със секс с непознат

24.08.2022г. / 17 17ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички ние имаме еротични сънища от време на време и това е съвсем нормално. Секс сънищата често включват както хора, с които имаме интимен или друг вид контакт, но и с абсолютно непознати хора. След подобен сън се будим с желанието да разберем какво точно означава и има ли някакво друго послание, освен чисто сексуално.

Вижте какви са предположенията за значението на еротичните ни сънища според видни анализатори на сънища и психолози.

Не е задължително да е свързан със секса

Понякога в съня си се чувстваме сексуално привлечени към дадена личност, но всъщност според Лори Куин Лоуенберг, която е анализатор на сънища и автор на тематични книги, подобен сън говори за психологическа нужда от този човек. Според нея да имаш еротични сънища за някого не означава само, че си сексуално привлечен, но и също, че имаш нужда да си по-близък емоционално с този човек.

Ако сте имали по-задълбочен разговор със субекта от сънищата ви и това е довело до появата на по-интимен сън, не е задължително да сте влюбени, а просто имате интерес.

>> Сънища, които не бива да подминавате <<

Показват ви какво губите в живота си

Подобни еротични сънища могат да оставят често усещането за недоизживяна емоция, нереализирана докрай връзка. Това обаче може да е ценен знак за вас, че изпускате нещо в живота си, което е време да наваксате и да му обърнете по-специално внимание.

>> Най-честите сънища и тяхното тълкуване <<

Те са свързани с вас

Според д-р Нанси Ъруин, психолог и лектор, цитирана от SheKnows, сънищата са отражение на нашето вътрешно състояние, на нашите персонални или професионални интереси. И не бива да се неглижират с лека ръка, а да им обърнем внимание и чрез тези сънища да се свържем с вътрешното си аз.

Видове еротични сънища

Ето някои от най-типичните секс сънища:

Секс с бившия

Дори и да е минало известно време откакто не сте били интимни с бившия си, все още е възможно да го сънувате. Според анализатора на сънища Лоуенберг това може да означава няколко неща: че имате нужда да разнообразите сексуалния си живот; ако често виждате бившия си и започнете да го сънувате, може би това е вътрешна аларма, че все още имате чувства към този човек; третата хипотеза за появата на този сън е, че сте зациклили на едно място и имате спешна нужда от промяна в любовния живот.

>> Какво означават странните секс сънища? <<

Секс с приятел

Ако не е болезнено да се запитате дали имате чувства към този ваш приятел, задайте си въпроса. След като сънувате еротичен сън, явно чувствате някакво привличане. Възможно е това привличане да е било само на подсъзнателно ниво, да сте го потискали, и чрез съня да ви дава знак, че има нещо повече от приятелска емоция.

Секс с колега или шеф

Според Лоуенберг, началникът представлява идеята ни за власт, взимане на решения, поемане на голяма отговорност. Ако имате еротични сънища с участието на вашия шеф може би означава, че имате нужда да прелеете всички тези неща във вашия собствен живот.

А сънят с колега може да означава, че този човек притежава нещо, което вие желаете за вас. Може да не е точно сексуално привличане, а ревност, че шефът ви предпочита вашия колега и това да се отразява в сънищата ви.

Секс с непознат

Най-честата ситуация, която се разиграва в еротичните сънища е приключението с напълно непознат за вас човек. Според експерта Лоуенберг, този сън далеч не значи, че човекът в него е вашата сродна душа. Този тип сънища се опитват да дадат знак за нещо, което се случва в нас и да посочи потребности, които се опитваме да притъпим, а не бива. Може би в този сън с непознатия човек подсъзнанието се опитва да ни подскаже, че търсим в партньора си или дори в самите себе си качества на човека от съня. Послушайте гласа на подсъзнанието си при следващия си еротичен сън и се замислете какво иска да ви каже.

Коментирай