Интимно

Нуждае ли се бракът ви от семеен терапевт?

Не са малко и тези партньори, които намират за срамно семейното консултиране

14.06.2018г. / 15 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съпругът/съпругата ви напоследък или от дълго време се е превърнал/а в съквартирант. Съжителствате така? Не са малко двойките, които неглижират дори малките проблеми в брака. Те са като камъчета, които в даден момент започват да натежават във взаимоотношенията.

Не са малко и тези партньори, които намират за срамно семейното консултиране.

 Нуждае ли се вашият брак от съветите на специалист, вижте в следващите редове.

Едва разговаряте

Липсата на комуникация е един от основните недостатъци, които бракът ви има? Не сте склонни да говорите и споделяте вашите идеи, мисли и преживявания с вашия/вашата съпруг/а? Това е знак, че е добре да посетите брачен консултант, който да ви помогне да намерите и да започнете да следвате нови ефективни начини за подобряване на взаимодействието с партньора ви.

Постоянно спорите

Ако аргументите с отрицателен тон се превърнат в ежедневие за вас, това със сигурност ще развали отношенията ви. Ако при спорове единият се чувства незабелязан, неразбран, съден, по-малко сигурен в себе си или споровете завършват с емоционално насилие, семейното консултиране ще ви помогне да разберете гледната точка на другия, както и той вашата.

Как да си върна любовта му?

Страхувате се да говорите

В един хармоничен брак, двамата партньори имат свободата да говорят за финанси и всички останали въпроси, които ги вълнуват. Ако се колебаете да обсъдите някои теми с партньора ви, защото той няма да ви изслуша, подкрепи или посъветва, това означава, че бракът ви има нужда от помощ, а вие от повишаване на увереността.

Липсва интимност

Интимността не се свежда само до това дали и колко често правите секс. Тя е докосване, милване, малките жестове, чувствената любов, която правите, моментите, в които се смеете заедно и т. н. Липсва ли тя във вашия брак?

Защо интимността е повече от секса

Ограничавате любовта и обичта, като вид наказание

Ако някой от вас, след критичен момент спира да разговаря с другия, да се грижи за него с цел да го накаже, това ще повиши още повече напрежението във връзката ви. Когато любовта и разбирането изчезнат от вашите взаимоотношения, това е индикация, че имате нужда от брачно консултиране.

Свързани статии

Имате тайни

В хармоничния брак има прозрачност, но всеки човек има право на личен живот и малки тайни, които не споделя с никого. Но тези тайни са нещо различно от доверието. Когато партньорите избягват да споделят за свои преживявания, мисли, бракът им е застрашен. Нещата стават трудни, когато някой от вас открие тайната на другия.

Поддържане на извънбрачна връзка

Една любовна афера може да бъде начало за няколко проблема в брака. Когато някой от вас мисли за извънбрачна връзка или попадне в такава, това означава, че замествате партньора си с някой друг.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Ако си селянин по душа,нищо не помага
отговор Сигнализирай за неуместен коментар