Интимно

Личностни черти, които мъжете търсят в една жена

Различни от красивата външност

22.06.2018г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато търсим своята половинка в любовта, обикновено имаме предварително зададени критерии. Въпреки търсенията ни да се различават, всяка жена иска да има до себе си мил, отговорен и грижовен партньор.

Какво търсят мъжете в жената до себе си? Красивата външност може да е единият от факторите, но дали би могъл да бъде изместен от други личностни качества, вижте в следващите редове.

Страхотно чувство за хумор

Мъжете обикновено са склонни да бъдат по-привлечени от жени, които са в състояние да ги накарат да се смеят. Ето защо повечето господа предпочитат да бъдат с дами, които могат да им повдигнат настроението, които са позитивно настроени към живота.

Интелигентност

Интелигентната жена, с която може да се получи вълнуващ и интересен разговор, винаги е добра компания за един мъж. Въпреки че мъжете харесват най-напред с очите, с времето външната красота ще започне да бледнее, ако не е подплатена с нещо повече. Нагласите на всеки от нас се променят с времето, нуждите от партньор също. Всеки мъж би се гордял да има за партньорка интересна жена, която да има желание да се развива и надгражда.

10 неща, които всеки мъж иска от връзката

Очарование

Очарованието е нещо, което или притежаваш, или не, а мъжете определено биват привлечени от дами с очарование. Те винаги излъчват самочувствие, знаят как да се държат, имат добри маниери, подход.

Емпатия, грижовност

Мъжете имат нужда да бъдат обгрижвани. Грижовността е едно от първите качества, които търсят в една жена. По този начин те биха се чувствали по-спокойни, по-удобно с такава половинка до себе си. Жената, която проявява емпатия, почти винаги е наясно с чувствата и настроенията на хората край себе си. Подхожда с чувствителност, разбиране. От друга страна тези ѝ качества вдъхновяват мъжа до нея да проявява тази загриженост към любимите си хора.

Какво значат секс сънищата ни според психолози

Амбиция и решителност

Всяка жена очаква мъжът до нея да бъде по-силната половинка, опората в трудни моменти, както и да умее да взима важни решения. Въпреки и да не го показват, за мъжете също е важно партньорката им да бъде решителна, амбициозна, да ги подкрепи, когато не са толкова уравновесени.

Свързани статии

В съвременния живот тези две черти са притежание на жените, които успяват да балансират между грижите за семейството и кариерата.

Откритост

Мъжете винаги предпочитат компанията на жени, които са открити, честни, но не и вулгарни или агресивни по някакъв начин. За представителите на силния пол е не по-малко важно да имат до себе си най-добър приятел, а след това любима. Също като жените и те се нуждаят от онези интимни моменти на откритост и споделеност, в които всеки е отворен към мнението, разбиранията и възгледите на другия.

Коментирай